• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
preslav - майстор
Аз бих се огледал за колена, в които наличните тръби да влизат, а ако тръбите не бяха вече отрязани по размер щях да ги огъна - заварка на прав участък става много по-лесно. В същност и сега не е късно 3 метровите парчета да се огънат и да станат вертикали по 150 см. с две хоризонтални парчета по 75 см. - разбира се заради сгъвката размерът малко ще намалее. Не знаам дали ми схващаш смисъла, но ще имаш две правоъгълни скоби [....], а после тези скоби свързваш с парчетата по 150 см.
sean-john - специалист
Най после остана време и за тях и ги направих с малко помощ която по скоро беше за пантите и захващането към колоните.Тръбите на всяко крило си ги нивелирах и с правия ъгъл си ги поведох както трябва,имат много минимално отклонение,но като за първа работа съм много доволен... при заварката не съм издънил нито една тръба :-D нищо,че са си тънички и поизгнили от вътре.Не съм ги рязал под ъгъл или мачкал на края...просто си ги парнах и после дупките които останаха напълних с ф6 и стана.Сега остава да си направя планки за катинар и захващането в земята,че в момента са боднати просто така.Благодаря за мненията!
Прикачен файл:
IMG_20170624_090332.jpg
maleeeestrax - специалист
Сложи някакви диагонали че са ти широчки вратите и ще увиснат. :rock:
Hoвoceлckи - майстор
:? На мен това много не ми прилича на врати. По скоро - на ограда (въпреки пантите)?
gogo7777 - майстор
Следствие на инженерната мисъл е... :lol:
Чираче написа:
Няма никакъв смисъл от Х, нито от W връзка. Достатъчно е да има само един диагонал, натоварен "на опън".
Късно се включвам, но сега видях темата.
Тая порта временно решение ли е? С какво ще се запълнят празните пространства?

Чираче, кой диагонал в правоъгълника предлагаш, че ще свърши работа?
Чираче - майстор
gogo7777 написа:
Следствие на инженерната мисъл е... :lol:
Чираче написа:
Няма никакъв смисъл от Х, нито от W връзка. Достатъчно е да има само един диагонал, натоварен "на опън".[/quote]
Късно се включвам, но сега видях темата.
Тая порта временно решение ли е? С какво ще се запълнят празните пространства?

Чираче, кой диагонал в правоъгълника предлагаш, че ще свърши работа?
Заяждаш се май... :lol: Чети оцветеното в червено, ако не си далтонист :lol:

Пояснявам като за...... На опън е натоварен диагонала от горната панта към средата долния край. И още нещо - пантите се поставят възможно най в края на страницата.
gogo7777 - майстор
Инженерната мисъл винаги ме е изненадвала. :lol:
Така натоварваш долната греда бре....Опорите винаги трябва да се опират в основата на възможно най-неподвижната част....коя е тя?
Я сега обърни диагонала и кажи какви сили действат върху тая паянтова конструкция :lol:
Ето ти скица на половината правоъгълник, ега ти просветне :wink:
Прикачен файл:
gg.JPG
Andri01 - майстор
Горната от двете скици е правилната. Защото вратите вследствие на теглото се стремят от правоъгълник да се деформират в ромб.
gogo7777 - майстор
:lol: :lol: :lol:
Надявам се, че не си инженер. :wink:
Andri01 - майстор
Представи си - да! И според тебе на къде ще провиснат вратите? И кой диагонал ще се стреми да се увеличи?
П.С.: Не друго ,ами точно такава конструкция съм правил,с крила по 1,80м ! :partyman:

Прикачен файл

изтеглен файл.png
изтеглен файл.png (1.37 KиБ) Видяна 1416 пъти
Последна промяна от Andri01 на пет юни 30, 2017 7:36 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Как да направя 2 големи дворни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: