BlackBox написа:...Не доживя Ом момента, Тинки да му потвърди закона.
Аз точно закона на Ом потвърждавам с това, че идеален проводник няма.
.....

BlackBox написа:...Не доживя Ом момента, Тинки да му потвърди закона.
Аз точно закона на Ом потвърждавам с това, че идеален проводник няма.
.....
plamen6703 написа:За мен човек, който е решил да се занимава професионално с електроника и електротехника е в пъти по-добре да завърши специализиран техникум и да продължи в съответното ВУЗ в същото направление, отколкото да завърши в математическа гимназия и да продължи в същият ВУЗ. Предимставата ги изброих по-горе.Така е,съгласен съм донякъде само.
Lisko написа:Напротив, един порядък е x10. По-лесно е от колкото x2. Но днешните млади и x10 не могат да умножат без калкулаторBlackBox написа: Слагаш един порядък по-голям по напрежение. Ако не ти се смята се презапасяваш 2 пъти спрямо входното и със сигурност си сложил такъв, който ще издържи.За един порядък си трябва елка, а за 2-пъти може и наум
vlax написа:ПП Това ми напомня преди много години преди 10-ти как отделна група отрочета на партизани и партийни функционери се класирваха отделно от другите кандидати и влизаха с много по-нисък успех.То тогава и РабФак имаше - за партийни и комсомолски другари, дето немогат да изкарат приемните изпити.
vlax написа:Преди 10-ти имаше още една група, която влизаше без приемен изпит във ВУЗ, това бяха т.н "Рабфак", определени работници, добри специалисти в дадена област минаваха на обучение и влизаха без приемен изпит в съответстващо на специалността им висше учебно заведение. Понеже децата ми са вече големи, а аз съм далече от студентските години, като прочетох написаното от теб намерих това http://priem.tu-sofia.bg/university/191 Предполагам това имаш предвид за предимство при приемане в предпочитани специалности.plamen6703 написа:За мен човек, който е решил да се занимава професионално с електроника и електротехника е в пъти по-добре да завърши специализиран техникум и да продължи в съответното ВУЗ в същото направление, отколкото да завърши в математическа гимназия и да продължи в същият ВУЗ. Предимставата ги изброих по-горе.Така е,съгласен съм донякъде само.
Айде обясними защо трябва кандидат студенти завършили техникум да ползват предимство при кандидатстване в Техническия университет и да влизат с по-ниски оценки в по-добри специалности от други които са завършили Езикови гимназии и са изкарали много по-добър успех на приемните изпити от тях и не могат да се класират за тези специалности.
Моето мнение е че,трябва да се класира според успеха показан на приемните изпити а не какво училище си завършил.
ПП Това ми напомня преди много години преди 10-ти как отделна група отрочета на партизани и партийни функционери се класирваха отделно от другите кандидати и влизаха с много по-нисък успех.
iliya_i написа:Напротив, един порядък е x10. По-лесно е от колкото x2. Но днешните млади и x10 не могат да умножат без калкулаторНапротив, трол. Ще сложиш вместо 16, 160V кондензатор и ще издържи! Май не разбра, че под порядък нямам предвид степенен показател на запис на естествено число, а следващ стандартен капацитет в таблицата.
BlackBox написа:Дължиш извинение на колегата, но порядък не е следващата стандартна стойност на кондензатора.iliya_i написа:Напротив, един порядък е x10. По-лесно е от колкото x2. Но днешните млади и x10 не могат да умножат без калкулаторНапротив, трол. Ще сложиш вместо 16, 160V кондензатор и ще издържи! Май не разбра, че под порядък нямам предвид степенен показател на запис на естествено число, а следващ стандартен капацитет в таблицата.
10V x 1.41=14.1V. Можеш да сложиш 16V, но аз бих сложил 25V.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: