• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
BlackBox написа:
...
Аз точно закона на Ом потвърждавам с това, че идеален проводник няма.
.....
Не доживя Ом момента, Тинки да му потвърди закона. :lol:
BlackBox - специалист
mironcho написа:
А за посиненото - господин математик от кога 16 е два пъти повече от 10 ?
Не е. Слагаш един порядък по-голям по напрежение. Ако не ти се смята се презапасяваш 2 пъти спрямо входното и със сигурност си сложил такъв, който ще издържи.
sstefanov - майстор
"един порядък", казваш? :-D Сбърка пак! :finga:
Lisko - майстор
BlackBox написа:
Слагаш един порядък по-голям по напрежение. Ако не ти се смята се презапасяваш 2 пъти спрямо входното и със сигурност си сложил такъв, който ще издържи.
:? За един порядък си трябва елка, а за 2-пъти може и наум :lol:
vlax - майстор
plamen6703 написа:
За мен човек, който е решил да се занимава професионално с електроника и електротехника е в пъти по-добре да завърши специализиран техникум и да продължи в съответното ВУЗ в същото направление, отколкото да завърши в математическа гимназия и да продължи в същият ВУЗ. Предимставата ги изброих по-горе.
Така е,съгласен съм донякъде само.
Айде обясними защо трябва кандидат студенти завършили техникум да ползват предимство при кандидатстване в Техническия университет и да влизат с по-ниски оценки в по-добри специалности от други които са завършили Езикови гимназии и са изкарали много по-добър успех на приемните изпити от тях и не могат да се класират за тези специалности.
Моето мнение е че,трябва да се класира според успеха показан на приемните изпити а не какво училище си завършил.
ПП Това ми напомня преди много години преди 10-ти как отделна група отрочета на партизани и партийни функционери се класирваха отделно от другите кандидати и влизаха с много по-нисък успех.
iliya_i - майстор
Lisko написа:
BlackBox написа:
Слагаш един порядък по-голям по напрежение. Ако не ти се смята се презапасяваш 2 пъти спрямо входното и със сигурност си сложил такъв, който ще издържи.
:? За един порядък си трябва елка, а за 2-пъти може и наум :lol:
Напротив, един порядък е x10. По-лесно е от колкото x2. Но днешните млади и x10 не могат да умножат без калкулатор :lol:
vlax написа:
ПП Това ми напомня преди много години преди 10-ти как отделна група отрочета на партизани и партийни функционери се класирваха отделно от другите кандидати и влизаха с много по-нисък успех.
То тогава и РабФак имаше - за партийни и комсомолски другари, дето немогат да изкарат приемните изпити.
А сега има "Свободни" университети. Там всички са освободени от учене. Трябва само да си плащаш таксите и вземаш диплома.
После ревеш по форумите, че имаш цяло чекмедже с тапии, ама никой не те иска на работа.
plamen6703 - майстор
vlax написа:
plamen6703 написа:
За мен човек, който е решил да се занимава професионално с електроника и електротехника е в пъти по-добре да завърши специализиран техникум и да продължи в съответното ВУЗ в същото направление, отколкото да завърши в математическа гимназия и да продължи в същият ВУЗ. Предимставата ги изброих по-горе.
Така е,съгласен съм донякъде само.
Айде обясними защо трябва кандидат студенти завършили техникум да ползват предимство при кандидатстване в Техническия университет и да влизат с по-ниски оценки в по-добри специалности от други които са завършили Езикови гимназии и са изкарали много по-добър успех на приемните изпити от тях и не могат да се класират за тези специалности.
Моето мнение е че,трябва да се класира според успеха показан на приемните изпити а не какво училище си завършил.
Преди 10-ти имаше още една група, която влизаше без приемен изпит във ВУЗ, това бяха т.н "Рабфак", определени работници, добри специалисти в дадена област минаваха на обучение и влизаха без приемен изпит в съответстващо на специалността им висше учебно заведение. Понеже децата ми са вече големи, а аз съм далече от студентските години, като прочетох написаното от теб намерих това http://priem.tu-sofia.bg/university/191 Предполагам това имаш предвид за предимство при приемане в предпочитани специалности.
Преди 10-ти децата на АБПФК ги приемаха с предимство, само и единствено защото са деца на АБПФК, това беше единствената им "заслуга".
Сега чета, че приемат с предимство определена категория кандидат-студенти преминали предварително обучение по такива специалности /завършили определени технически училища/ В същото време завършилите технически училища са в неравностойна позиция при други специалности, където завършилите художествени и езикови гимназии
имат предимство при класиране.
Обяснението ми е, че такива предпочитания са наложени във връзка с орязването на учебните планове за обучение, намаляването на часовете по отделни дисциплини... Гледат да приемат хора, които имат някаква предварителна подготовка и се предполага, че ще се справят по-добре с материала. На теория това може да е добро решение и да е така, но на практика може да се окаже безсмислено. Според мен е важно желанието на човек да се учи, няма ли желание, няма ли мотивация да учи... няма значение къде е завършил средното си образование и какъв ВУЗ е записал да учи след това...
BlackBox - специалист
iliya_i написа:
Напротив, един порядък е x10. По-лесно е от колкото x2. Но днешните млади и x10 не могат да умножат без калкулатор
Напротив, трол. Ще сложиш вместо 16, 160V кондензатор и ще издържи! Май не разбра, че под порядък нямам предвид степенен показател на запис на естествено число, а следващ стандартен капацитет в таблицата.
10V x 1.41=14.1V. Можеш да сложиш 16V, но аз бих сложил 25V.
sstefanov - майстор
Какво ти разбираш под "порядък" няма никакво значение. Може да мислиш, че е компот, например. :-D
zz_stefanov - майстор
BlackBox написа:
iliya_i написа:
Напротив, един порядък е x10. По-лесно е от колкото x2. Но днешните млади и x10 не могат да умножат без калкулатор
Напротив, трол. Ще сложиш вместо 16, 160V кондензатор и ще издържи! Май не разбра, че под порядък нямам предвид степенен показател на запис на естествено число, а следващ стандартен капацитет в таблицата.
10V x 1.41=14.1V. Можеш да сложиш 16V, но аз бих сложил 25V.
Дължиш извинение на колегата, но порядък не е следващата стандартна стойност на кондензатора.
А тея 16V към момента не се знае колко са реални, но в скоро време твърдо няма да са.
Трябва ли да ти разбираме кашата в главата, която бързаш да излееш в постовете си преди да си я разбъркал достатъчно :vom:
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: