Издислав написа: Предполагам,че ако се приложат правилните формули и изчисления е възможно да се намери точния баланс между:@Издислав, чест и почитания за мерака. Нямам представа кой набор си. Ходил ли си в казарма?
- брой,големина,разположение и магнитна сила на магнитите
- вид,сечение,радиус на огъване на тръбата и материал( мед,алуминий и т.н.,както и сплави)
- ъглова скорост на въртене
- скорост на флуида
- топлоносимост на флуида
- термоизолация
- и още няколко величини,които аз поне не зная...![]()
и може да се направи работещ модел,който да се изпита на практика.
Ако има някой да се ангажира да направи изчисления,аз мога да преправя установката и да се тества.
В момента на разположение са магнитите с дисковете и електромотора.
Поздрави
Преди около 25 години в казармата греехме вода за да си правим чай и кафе с помоща на два пирона или две чаени лъчички или с помоща на две бръснарски ножчета. Бързо ефективно икономично с помоща на ел. енергия.
Не искам да натрапвам мнението си, но с помоща на пирони, лъжички или ножчета ще сгрея дадено количество вода до определени градуси по-ефективно от Вашата магнитна установка.
Просто физиката работи в моя полза. Преобразувам почти 99% от ел.енергията в топлинна.
В установката изпитана от Вас има загуби. КПД то на ел, двигателя е около 90%.
Тук Вие губите 10%
Губите заради загубите от триене в лагерното тяло, която топлина не отива във флуида ами е загуба в атмосферата.
Губите от ел.магнитни вълни загубени в пространството...
Губите от звукови вълни загубени в ефира...
Загуби, загуби, загуби.... Някой 10%, други, 1%, трети 0,1%, но всичко се сумира.
Поощрявам експериментаторите, самият аз съм такъв, но мразя да ме лъжат, че с индукционен, инфраред, електролизен, фрикционен, магнитен и т.н. котли и нагреватели тип: "Галант" , които ще излъжат физиката.
Успехи!