hidrazin написа:Моя пакет е голям. Искаш ли да го измериш???На английски на корпуса в много случаи му се вика пакет. Тъпанар такъв.

hidrazin написа:Моя пакет е голям. Искаш ли да го измериш???На английски на корпуса в много случаи му се вика пакет. Тъпанар такъв.
BlackBox написа: Всичките правоъгълничета на схемите с изводи от по-късата им страна са резистори. 100К означава 100 килоома.Ето това исках да разбера,Благодаря ти!
Ом е единица за измерване на съпротивление.
30A/60V е шотки диод. Така мисля поне, защото не е начертан както трябва.
Тоя диод където до него пише 15V е трансил диод, той е защита от пренапрежение.
Където е 10n - това най-вероятно е керамичен кондензатор 10 нанофарада.
Фарад е единица за измерване на капацитет.
За транзисторите - БАЗАТА е дългата отвесна черта, където извода със стрелкичката и другия се свързват. Тоя със стрелкичката е ЕМИТЕР, а другия е КОЛЕКТОР.
Къде се намират точно зависи от пакета на транзистора. Има си каталози за разположение на изводите. А и за всеки транзистор документация в интернет има и там пак пише.
Кондензаторите където има мю и единият извод е черен - това са електролитни кондензатори. Почерненият извод е минуса на кондензатора.
Аз ти помогнах. А сега ти предлагам ти да хванеш учебник за 8-ми клас по Физика..
Или друг от гимназиалния курс, защото повечето неща, освен за трансил диода - там ги пише!
petromaniq написа:Пък ако иска в/у фазер - хвърчащ монтаж да ги запоява.Има какви ли не "заготовки" из нета....
Прикачен файл
Прикачен файл
petromaniq написа:Хидра, то пакета може и да не е голям стига пиновете да не са за SMD монтажМоже да направи 4 платки отделни и да ги свърже бе!jamezon, и как смяташ да разположиш топологията на схемата в/у експериментална платка - мотамо от снимката ли?
zz_stefanov написа:А се бъзикаме..Това е НаправиСАМ. Не бъди като Хидразин или Пламен - обикновен кретеноид. В тоя форум са се събрали някои бахти и хиените, само се чудят кое слабо животно да обиколят и да разкъсат.
zz_stefanov написа:Тинки, от време насам не ми се спори с теб, но направи сам не означава по евтино, нито пък означава, че без знания да се силим да правим ядрен реактор. Ентусиазма е хубаво нещо, но нека автора да влезе в материята и ако му е останал, да дерзае напред, никой не може да го спира тогава.Ако имам частите, тая схема ще я реализирам до готов продукт в рамките на 2 дни без да си давам зор.![]()
Само тебе да те попитам: имаш някакви знания, и въпреки това ти ще се хванеш ли да я реализираш тая схема?Предполагам не, защото знаеш какъв х*й ще е
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: