• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Yavor_Sv - напреднал
kikokiko, да ще е добре да се провери преди да се закупи каква е матрицата, още повече, че може да не се наложи махане на anti-glare слоеве. Гледам, че има два модела от този вид 2004 и 2005. Предполагам, че по-новия е за предпочитане. :-D
kikokiko - специалист
Yavor_Sv написа:
kikokiko, да ще е добре да се провери преди да се закупи каква е матрицата, още повече, че може да не се наложи махане на anti-glare слоеве. Гледам, че има два модела от този вид 2004 и 2005. Предполагам, че по-новия е за предпочитане. :-D
Първата матрица която използвах SAMSUNG LTM150XH-L01, беше много прозрачна и без махане на слоевете работеше много добре, а втората SAMSUNG LTM150XP-L01 е малко по-тъмна и се наложи да махна слоевете и образа стана супер.
Препоръчвам ти при всякакво положение да махнеш слоевете - това става много лесно и ефекта е значително подобряване на образа.

По въпроса за монитор от 2004 или 2005 не се знае дали последния е за предпочитене, защото може в по новите модели да са сложили някоя нова - трудна за приспособяване матрица. :? :lol:
Yavor_Sv - напреднал
А мокрите хавлиени кърпи как ги слагаш на матрицата ? Едната отдолу и другата отгоре или изчакваш и махаш слоевете един след друг. Колко време изчака с кърпите преди да ги махнеш ? ;) Имам предвид, ако матрицата е Самсунг. :)
kikokiko - специалист
Yavor_Sv написа:
А мокрите хавлиени кърпи как ги слагаш на матрицата ? Едната отдолу и другата отгоре или изчакваш и махаш слоевете един след друг. Колко време изчака с кърпите преди да ги махнеш ? ;) Имам предвид, ако матрицата е Самсунг. :)
Мокрите кърпи ги слагам от двете страни на матрицата отдолу и отгоре - трябва да са много мокри и изчаквам 6-7 часа. Колкото повече кисне толкова по-лесно падат слоевете и ги свалям едновременно.
Слоевете падат почти за еднакво време за всички видове матрици.
Процедурата изглежда рискована на пръв поглед, но ако си внимателен всичко ще е ОК и ефекта си заслужава.
Yavor_Sv - напреднал
Днес по случайност докато търсех сайта на Лиана на друг компютър в интернет попаднах на доста негативни мнения относно този магазин. Не един и двама се оплакваха от дефектна стока. Ставаше дума предимно за лаптопи. Твоите впечатления какви са, като си бил там ?
:? :|
Имало някакъв, който се изцепвал разни простотии и въобще настроенията са негативни... :| Не били благоразположени към хора, които искали да тестват мониторите с някаква програма. :)
kikokiko - специалист
Yavor_Sv написа:
Днес по случайност докато търсех сайта на Лиана на друг компютър в интернет попаднах на доста негативни мнения относно този магазин. Не един и двама се оплакваха от дефектна стока. Ставаше дума предимно за лаптопи. Твоите впечатления какви са, като си бил там ?
:? :|
Имало някакъв, който се изцепвал разни простотии и въобще настроенията са негативни... :| Не били благоразположени към хора, които искали да тестват мониторите с някаква програма. :)
LCD тата съм ги купувал от другите две фирми за които писах по-горе, а в Квантсервиз дори ми отвориха монитора като ги помолих.
От Лиана съм купувал само един монитор CRT - 19 инча и вече няколко години го ползвам и съм доволен, но дори да не са много учтиви ако намериш правилния монитор, другото не е важно.
Yavor_Sv - напреднал
В един сайт погледнах спецификациите на конкретния монитор и забелязах, че времето за реакция е 25 ms. Бях чел някъде, че е най-добре да е 15,16. Но предполагам, че и това е добре щом при теб е така. :) А видях, че има и същия модел по 16ms.
Освен това намерих един мисля надежден сайт за компютри и мисля, че биха ми казали каква е матрицата и без да ходя до там. Продавачът пише в един друг форум и изглежда печен. Ама да му дойде времето и ще говоря с него. Събинчо някой си. :)
Има дори 14-ки ! Ама 2 от 3 не стават.. За другата не знам :?
http://subincho.com/
kikokiko - специалист
Yavor_Sv написа:
В един сайт погледнах спецификациите на конкретния монитор и забелязах, че времето за реакция е 25 ms. Бях чел някъде, че е най-добре да е 15,16. Но предполагам, че и това е добре щом при теб е така. :) А видях, че има и същия модел по 16ms.
Освен това намерих един мисля надежден сайт за компютри и мисля, че биха ми казали каква е матрицата и без да ходя до там. Продавачът пише в един друг форум и изглежда печен. Ама да му дойде времето и ще говоря с него. Събинчо някой си. :)
Има дори 14-ки ! Ама 2 от 3 не стават.. За другата не знам :?
http://subincho.com/

Njama nikakav problem s vremeto za reakcia 25 ms sa predostatachni. Pri men raboti perfektno - filmi igri i dr.
Yavor_Sv - напреднал
И аз така мисля. В lumenlab май отдаваха не малко значение на това, ама явно не е проблем. :)
kikokiko - специалист
Успях да намаля образа на LCD монитора който съм вградил в проектора и сега на стената се вижда целия образ.
Поради факта, че прозореца на шрайбпроектора ми - Лектор 01 е по -малък от 15 инчов монитор, от двете страни беше отрязана част от картината и това ми създаваше известни затруднения.
Решението на проблема е следното - аз съм с видеокатрта на Nvidia Geforce 4 MX 440, влиза се в настройките на видеокартата - screen resolutions & refresh rates - после advanced timing - там двете полета се слагат на Custom values. Монитора трябва да се настрои от тук( същия прозорец) - не на максималната честота -например ако е 1027 /768 - трябва да се намали на 800/600, а другите настройки могат да се нагласят на принципа проба грешка - докато се получи образ намален значително от всички страни. От снимките може да се види на какви стойности съм направил настройките.
Има и други методи за тях съм писал на 13 страница от форума.

Прикачен файл

IMAG089333.jpg
IMAG089333.jpg (51.36 KиБ) Видяна 4988 пъти

Прикачен файл

IMAG089444.jpg
IMAG089444.jpg (73.3 KиБ) Видяна 4988 пъти

Прикачен файл

IMAG089666.jpg
IMAG089666.jpg (62.75 KиБ) Видяна 4988 пъти

Прикачен файл

IMAG089777.jpg
IMAG089777.jpg (66.67 KиБ) Видяна 4988 пъти