martolk написа:Още когато е минала на мощност Р3 е била задействана термозащитата и заради това не е работил шнека. Това не е нормално, въпреки силно намаленото топлоотдаване, което си осигурил със затварянето на повечето радиатори. Намалената температура далеч не решава проблема, просто го "замазва". Колега, направи проверката, която ти описах, защото съм почти сигурен, че там се крие причината за прегряването. Поставяш себе си и инсталацията на риск, ако не го направиш. В момента вероятно при отчитани 55 градуса работи на реални 80 градуса. При мен след отстраняването на пропуска, при изключена и престояла 30 минути ми качи с 20 градуса от преди това показваните. Прави си сметка...Единственната проверка която правих е да замеря температурата на радиаторите и тя беше с 2 3 градуса по ниска от тази на дисплея.Има една термосонда като се махне десния капак най-горе отпред и тя е пъхната тръбичка но лесно излиза ми се струва
По отношение на неизгорелите пелети, ако си я запалил веднага след пълнене на системата със студена вода е възможно да са се овлажнили и заради това да се е наръшил процеса на горене. Ако това е причината, след почистване (ръчно, с прахосмукачка) и повторно палене, не би трябвало да събира неизгоряло гориво. Други възможни причини са: недобро отвеждане на изгорелите газове, некачествени пелети, неправилни настройки на горивния цикъл (ако е променян). Елиминирай възможните причини една по една като започнеш с най-елементарната за проверка.
Ще очаквам да кажеш какво е станало след проверка на термосондата на контролера.
Ndp007 написа:Това вдясно е термозащитата, тя ти беше стряла фазата на шнека. Трябва ти датчика под левия капак. На същото място, но под другия страничен капак. Измерването на температурата на радиатора е много относително. Зависи от височината, на която мериш, зависи от свързване, отдалеченост и т.н.. Виж как е датчика под левия капак, за да си спокоен.martolk написа:Още когато е минала на мощност Р3 е била задействана термозащитата и заради това не е работил шнека. Това не е нормално, въпреки силно намаленото топлоотдаване, което си осигурил със затварянето на повечето радиатори. Намалената температура далеч не решава проблема, просто го "замазва". Колега, направи проверката, която ти описах, защото съм почти сигурен, че там се крие причината за прегряването. Поставяш себе си и инсталацията на риск, ако не го направиш. В момента вероятно при отчитани 55 градуса работи на реални 80 градуса. При мен след отстраняването на пропуска, при изключена и престояла 30 минути ми качи с 20 градуса от преди това показваните. Прави си сметка...Единственната проверка която правих е да замеря температурата на радиаторите и тя беше с 2 3 градуса по ниска от тази на дисплея.Има една термосонда като се махне десния капак най-горе отпред и тя е пъхната тръбичка но лесно излиза ми се струва
По отношение на неизгорелите пелети, ако си я запалил веднага след пълнене на системата със студена вода е възможно да са се овлажнили и заради това да се е наръшил процеса на горене. Ако това е причината, след почистване (ръчно, с прахосмукачка) и повторно палене, не би трябвало да събира неизгоряло гориво. Други възможни причини са: недобро отвеждане на изгорелите газове, некачествени пелети, неправилни настройки на горивния цикъл (ако е променян). Елиминирай възможните причини една по една като започнеш с най-елементарната за проверка.
Ще очаквам да кажеш какво е станало след проверка на термосондата на контролера.