• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ndp007 - специалист
martolk написа:
Още когато е минала на мощност Р3 е била задействана термозащитата и заради това не е работил шнека. Това не е нормално, въпреки силно намаленото топлоотдаване, което си осигурил със затварянето на повечето радиатори. Намалената температура далеч не решава проблема, просто го "замазва". Колега, направи проверката, която ти описах, защото съм почти сигурен, че там се крие причината за прегряването. Поставяш себе си и инсталацията на риск, ако не го направиш. В момента вероятно при отчитани 55 градуса работи на реални 80 градуса. При мен след отстраняването на пропуска, при изключена и престояла 30 минути ми качи с 20 градуса от преди това показваните. Прави си сметка...
По отношение на неизгорелите пелети, ако си я запалил веднага след пълнене на системата със студена вода е възможно да са се овлажнили и заради това да се е наръшил процеса на горене. Ако това е причината, след почистване (ръчно, с прахосмукачка) и повторно палене, не би трябвало да събира неизгоряло гориво. Други възможни причини са: недобро отвеждане на изгорелите газове, некачествени пелети, неправилни настройки на горивния цикъл (ако е променян). Елиминирай възможните причини една по една като започнеш с най-елементарната за проверка.

Ще очаквам да кажеш какво е станало след проверка на термосондата на контролера.
Единственната проверка която правих е да замеря температурата на радиаторите и тя беше с 2 3 градуса по ниска от тази на дисплея.Има една термосонда като се махне десния капак най-горе отпред и тя е пъхната тръбичка но лесно излиза ми се струва
martolk - специалист
Ndp007 написа:
martolk написа:
Още когато е минала на мощност Р3 е била задействана термозащитата и заради това не е работил шнека. Това не е нормално, въпреки силно намаленото топлоотдаване, което си осигурил със затварянето на повечето радиатори. Намалената температура далеч не решава проблема, просто го "замазва". Колега, направи проверката, която ти описах, защото съм почти сигурен, че там се крие причината за прегряването. Поставяш себе си и инсталацията на риск, ако не го направиш. В момента вероятно при отчитани 55 градуса работи на реални 80 градуса. При мен след отстраняването на пропуска, при изключена и престояла 30 минути ми качи с 20 градуса от преди това показваните. Прави си сметка...
По отношение на неизгорелите пелети, ако си я запалил веднага след пълнене на системата със студена вода е възможно да са се овлажнили и заради това да се е наръшил процеса на горене. Ако това е причината, след почистване (ръчно, с прахосмукачка) и повторно палене, не би трябвало да събира неизгоряло гориво. Други възможни причини са: недобро отвеждане на изгорелите газове, некачествени пелети, неправилни настройки на горивния цикъл (ако е променян). Елиминирай възможните причини една по една като започнеш с най-елементарната за проверка.

Ще очаквам да кажеш какво е станало след проверка на термосондата на контролера.
Единственната проверка която правих е да замеря температурата на радиаторите и тя беше с 2 3 градуса по ниска от тази на дисплея.Има една термосонда като се махне десния капак най-горе отпред и тя е пъхната тръбичка но лесно излиза ми се струва
Това вдясно е термозащитата, тя ти беше стряла фазата на шнека. Трябва ти датчика под левия капак. На същото място, но под другия страничен капак. Измерването на температурата на радиатора е много относително. Зависи от височината, на която мериш, зависи от свързване, отдалеченост и т.н.. Виж как е датчика под левия капак, за да си спокоен.
martolk - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
andy_forresite написа:
...
Анди, завиждам ти на търпението да обясняваш и то в детайли.
Усета към огъня,не го ли отимаш от малък или циганка да та омъгьоса...
Тънкостта е в контролирането му, после се превръща в пожар.
Очудвам се, че Шопа не се е включил тука.
Чувам, че от Грейко доста се потрудиха, за да пуснат на пазара качествен продукт.
Вероятно и затова е било голямото чакане, за да се изпипат нещата докрай.
Оплюватели или неразбрали винаги ще има, а който не харесва да плаща като за мерцедес.

Филма, как да са държи и как да са споделят настройки, като още е топло и им са включват защитити. Като застудее, земат та горят постоянно, тогава доволните ши споделят, пък другити ши са праят на разсеяни.
След като отстраних пропуска, който бяха направили с термодатчика съм палил камината в най-големите августовски жеги, при това в обедните часове, в продължение на една седмица, всеки ден по повече от час, без да се задейства термозащитата. Нещо повече, влизала е за съвсем кратки интервали в Р1 режим, през останалото време е горяла на Р3 и Р2. Зададената температура на водата е била 60 градуса.

Пак казвам, да се приема, че включването на вторичната термозащита (95 градуса) на пелетно съоръжение от последно поколение е нормално е нелепо!

Не видях някой да "оплюва" камината. Споделят се пропуски при производството. Всяко мое твърдение е подплътено с факти, които са лесно доказуеми. Целта на диспута с колегата е да разбера, поне за себе си, дали пропуските, при мен са единичен или масов случай. Да, колегата прибърза с изказването за теч, но наши затова е темата, да споделяме впечатления. Явно на инсталаторите и дистрибуторите не им допада оповестяването на подобни неща и затова "пищят" във форума. Страхотна картинка...

ПП: Ако някой иска, нека заповяда да я запалим за няколко часа и да видим дали това "нормално включване на термозащитата" в жегите ще се случи... Между другото, контролерът има и летен режим. Защо ли са го сложили като не може да работи в жегите...
Ndp007 - специалист
Ако някой иска и моята ще запалим няма проблем мен много ме кефи камината само да работи добре даже в момента работя по въпроса и за Wi-Fi модул но проблема е че имам и климатик и за него искам Wi-Fi исега се зачетох дали не може с един модул да се управляват 2 3 или 5 неща ама май не може.Еи ся ще кача и снимки и клипче. Само няма да казвате че димния път е много дълг.
"Ъййй да са вредя и аз, че поизчетох доста бисери и рекох да са изпразня и аз Баси...... " Да господин Ганев,от Вашето "компетентно"изпразване всички разбрахме колко сте компетентен по отношение на продукта,който продавате и сервизирате. Прочетете инструкцията за експлоатация на производителя стр.14-15 и 34 (където има и картинка и надпис +8*С от зададената) и ще разберете колко е абсурдно да се случи написаното от Вас при изправно устройство. Браво на Мартолк който е ползвател на такава камина и то от скоро и го подкрепям напълно в диагностиката на причината за сработване на крайната защита. Не е причина топлото време,"задпелетното устройство",затворените термоглави и т.н. а, действията на сервизиращия са точно "замазване" на проблема- голяма разлика между измерената и действителна температура,причинена от........?!
Ставаше на въпрос за каса бира- най справедливо е да я получи Мартолк , но от сервизиращите- нека и те един път да се бръкнат, та да разберат колко са 20-100-150 лева.
andy_forresite - майстор
martolk, знам че може да се правят проби (на горивото, за течове и на правилното функциониране на системата като цяло) в жегата. Само трябва да се свалят термоглавите от радиаторите или стайният термостат да се настрои на непостижима t°C. И аз палих веднъж котела след монтажа - за да проверя как ще се отрази доработката ми по котела и как горят едни пелети, от които в крайна сметка си закупих 2,7 т. При мен свали на мощност 1 (котела, не камината) при 10,4 kw радиатори общо три на брой с балансиране на 59° на водата. А и ползвах "авантата" за две подгрявания на бойлера :) Все си беше на мощност 1, която ми е 1,29 кг/ч. Ясно е че като застудее няма да може да се постигнат същите температури на водата при това подаване на горивото. Ще иска повече, разбира се.
Случайно да си се сетил да премериш температурата на "пушиляка" :?: Аз се сетих, но само като застана на първа - 55-56 външно на кюнеца. Значи димът е под 100, което за мен е екстра.
martolk - специалист
andy_forresite написа:
martolk, знам че може да се правят проби (на горивото, за течове и на правилното функциониране на системата като цяло) в жегата. Само трябва да се свалят термоглавите от радиаторите или стайният термостат да се настрои на непостижима t°C. И аз палих веднъж котела след монтажа - за да проверя как ще се отрази доработката ми по котела и как горят едни пелети, от които в крайна сметка си закупих 2,7 т. При мен свали на мощност 1 (котела, не камината) при 10,4 kw радиатори общо три на брой с балансиране на 59° на водата. А и ползвах "авантата" за две подгрявания на бойлера :) Все си беше на мощност 1, която ми е 1,29 кг/ч. Ясно е че като застудее няма да може да се постигнат същите температури на водата при това подаване на горивото. Ще иска повече, разбира се.
Случайно да си се сетил да премериш температурата на "пушиляка" :?: Аз се сетих, но само като застана на първа - 55-56 външно на кюнеца. Значи димът е под 100, което за мен е екстра.
Външно не съм мерил димоотвода, но си следя димнитегазове. При тестовете не са прехвърляли 90 градуса дори на най-високата степен. 70-80 градуса на Р2 поддържаше по спомен. Вероятно като се посъберат отлагания тук-там ще качи с десетина градуса. За момента температурата на димните газове е перфектна. Бърнита на пета степен си ги правеше 120-130 градуса, че ги и минаваше.
Ndp007 - специалист
Ето снимки в какъв формат трябва да е клипа за да се качи?

Прикачен файл

IMG_20170905_205454.jpg

Прикачен файл

IMG_20170905_200925.jpg

Прикачен файл

IMG_20170905_194724.jpg

Прикачен файл

IMG_20170905_194618.jpg

Прикачен файл

IMG_20170904_170807.jpg
andy_forresite - майстор
Няма да казваме за дългия път на дима както поиска :) но за денивелацията към розетката нищо не сме се разбирали. Гледай да има поне 3-4 см денивелация (откъм розетката към камината да е леко "нанадолнище").
83° на пушека и 4.2 kw ... брей-брей. Добре изглежда!
filmatoplo - майстор
Нещо не го вярвам това да включва защита - защо :? Прости не вярвам камината да е вдигала над 80 гр камоли 95.И стига сте писали чудесии че плашите клиентите ,едвам успокоих един човек за малко да се откаже от камината ,бил чел форума :) взех ме му една да се топли .
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: