• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Hoвoceлckи - майстор
dimov6 написа:
Селски кви са тея сметки, тва не е ...
[-X Никви сметки ти не правя (омотал си се в цитатите). Аз само те цитирам. Допуснах, че някой не е забелязал за каво финансиране става въпрос. Не ми звучи най-безобидно, че някакви бая пари на една община са изсипани в нечия частна къща. Някак си подозрително ми звучи, че не е имало по-нуждаещи се. Типично по нашенски си се домогнал до нещо и с всичката си наглост ревеш :finga: Кажи ни ако обичаш къде се е случило това! Може някой да ти изпрати някоя телевизия, вместо да се мъчиш да правиш блог. Струва ми се, че ще се намерят журналисти да популяризират "проблемите ти".
dimov6 - напреднал
Чак съм втрещен от това високопарие и надменност. Има нещо обаче в българката народопсихология, нещо много неприятно и го виждам постоянно.
Типично по нашенски си се домогнал до нещо и с всичката си наглост ревеш
Това изречение говори достатъчно, после не ми говорете колко хубав народ са българите ! Точно заради такива като теб, не бих написал блог, да споделя на хората как се изпълняват тези проекти и щеше да е много ценно за другите и интересно. Но добре, че се появи и сега вече знам, каква грешка щях да допусна.

По-добре не пиши, след като четеш през редовете и не може да вникнеш в съдържанието.
че някакви бая пари на една община са изсипани в нечия частна къща
Какви общини ти се привиждат, написано е ясно, това са проекти по европейски програми. Освен къщите се санират и много блокове и общински сгради ! Обърни се към кмета за който си гласувал да го питаш, защо при вас няма такива проекти.
При нас има хора, които знаят как да пишат такива проекти за кандидатстване и ги печелят. Има още много милиарди за усвояване от евро фондовете, но тея пари не ги дават ей така, трябва някой кадърен да напише проекта и да го одобрят.

Виж колко си зле в мисленето, един блок като се санира, тея жилища на хората не са ли частни ??? С тия неща дето пишеш само се излагаш !
Hoвoceлckи - майстор
Бяха усвоени в наща община европейски пари, но за всички.
Няма как да ти вляза в положение - всичко по моята къща съм го направил само със собствени средства и със собствените си ръце. Далеч не е перфектно, но не съм получил абсолютно нищо на готово и няма по кого да плюя. Кажи честно: наистина ли беше най-справедливо тези пари да бъдат наляти точно в твоята къща? Ти си най-нуждаещият се, най-заслужилият или най-умният?
Сам казваш, че по проект няма надулучни поли. Начините са два - съдиш проектанта за некадърност и небрежност или просто бъркаш в джоба си, купуваш каквото си искаш там и доплащаш наръка да бъде направено по твой мерак :idea:
nikolson - майстор
цитат написа:
Бяха усвоени в наща община европейски пари, но за всички.
Прекаляваш.
Нарочно оставих само тази част от мнението ти. Няма как да има за всички. Изместваш темата в различна посока.
Спирам до тук!!!
Hoвoceлckи - майстор
Беше ремонтиран центъра и главната улица. Такъв проект са направили/представили нашите общинари. Кое е прекалено? Изобщо не измествам темата. Пусналият я е намазал ремонт на собствената си къща за едни добри пари, но реве, че нещо не му харесвало, т.е. - трябвало още. Питам: защо просто той самият не се включи с едно малко финансово участие? Все пак става въпрос за неговата къща и за негов мерак. Тук един колега обича да повтаря "струва, колкото струва". Ами така го е измислил и изчислил проектанта, така е платено, така е изпълнено. Как може да се оправят нещата - казах в предния си пост. Това е мойто мнение. Нямах намерение да коментирам нищо в тази тема. Поставилият я каза, че не намерил "такива" снимки в нета. Специално се качих и му направих с идеята да го успокоя. Няма как да знам какви са конкретните качества на материалите при него.
Съдействах на Вадим да си качи снимките, т.е. изобщо не отричам другото изпълнение.
Колега питаше каква е рагънатата площ. Помислих си, че се опитва да отгатне размера на цялостната инвестиция и подсказах, че той си е посочен. Ако dimov6 не беше ме забъркал с "ре"цитатите, нямаше да се включвам изобщо повече! И сега спирам.
kozl - майстор
dimov6 написа:
Какви общини ти се привиждат, написано е ясно, това са проекти по европейски програми. Освен къщите се санират и много блокове и общински сгради ! Обърни се към кмета за който си гласувал да го питаш, защо при вас няма такива проекти.
При нас има хора, които знаят как да пишат такива проекти за кандидатстване и ги печелят. Има още много милиарди за усвояване от евро фондовете, но тея пари не ги дават ей така, трябва някой кадърен да напише проекта и да го одобрят.
А на този кадърен, кой му плаща и с какви пари, за да направи проекта?
И по тази европрограма, кой и как избира строителя?
И какво е наименованието на тази европрограма.
Keresteliev - специалист
kozl написа:
....И по тази европрограма, кой и как избира строителя?
И какво е наименованието на тази европрограма.
Не питай ... не питай, че може да се размирише!

:sad:
Фитилчо - майстор
Аз след моят скромен опит, няколко години мислене и премисляне, избор на материали и концепция, лично ин примис коментиране с Вадим,който много уважавам, се спрях на Метални керемиди. За да ми е мирна главата избрах Ruukki най сйъпият модел с 50 години гаранция. Харесват ми и правите плочи на Брамак, но тежината им не ми позволява да ги ползвам, налага се да стоя леко.
Металната конструкция я направих преди две години и заради здравословни проблеми бях пооставил работата. От няколко седмици работя активно по приоекта. Ето и на какво съм се спрял като изпълнение и материали.Улуците също са от същата фирма и с в цвят с покрива, структурен мат . Повдигането е изпълнено с доки, скарата е от кофражни дъски,изсъхнали година и разбичени от мен на циркуляра, контралетвите са сух калиброван материал Швайнхгофер от Бул лес(страшни кретени са тея и селяндури и им личи). Паропропускливата мембрана е KnaufInsulation LDS4 най дебелата, ватата е сандвир от 5 см KnaufInsulation на рула, 10 см FibranGeo 90 кг куб. м. с воал и още 5 см от същият Knauf отгоре. Отдолу ще има още 15 см от малко по скъпият Knauf.
Скобите на Ruuki за улуци са от шина 25/5 дебели и изглеждат супер. Челни дъски и под стрехите ще е дъб изсъхнал 3 см вече наличен.

Аз стигнах до извида, за да ми е мирна главата да си го направя сам !!! С любезната помощ на някои участници от форума :-D Сам е малко кофти по принцип, ама трябва да ти е дебел врата ;) иначе винаги ще се съмнявам дали е изпълнено като хората.
Чакам метални керемиди, надолучни поли и олуци и затварям тези дни. :razz:

Малко сМинки :

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Вадим Владимиров - специалист
Нико, с тези прозорци ще си вкараш автогол. Наклона на покрива е малък. Има вероятност да протекат. Около обшивките и самите прозроци.
Hoвoceлckи - майстор
И на мен ми се крие наклона :? Дали има и 20% (12º)? За метални керемиди се говори минимум 14º до колкото съм чел.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Оформяне на стреха, EU проект за енерг. ефективност, пародията е пълна, нервите на привършване !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: