• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
Твоята беше ли и ограничил мощността .
Не съм я карал на повече от 3 степен и тва в големите студове.Попринцип 2ра степен и после минавам на 1ва и така цял ден.
tosco - специалист
Филме Топло, ти в коя част на родната България "върлуваш", да настройваш и инсталираш тез прекрасни камини
чудо на македонското топлостроене Екоспар? Че, имам една Аурига 18 за стартирнае?
andy_forresite - майстор
В апартамент температурата може да не пада под 18 градуса без изобщо да се включи отопление. В къща това нещо го няма. Та в апартамент всяка камина ще радва хората, но ако се преместят в малка къща, каквато аз обитавам, тези 1500 кг няма да стигнат до Никулден на 18-20 вътре. Това го пиша не за друго, а за обмислящите каква пелетна камина да си купят. Няма камина, която да харчи 4 тона и друга 2 тона при еднакви условия. До самото жилище е.
Когато се чудех какво да взема получих съвет да чета тук и на който разхода е нисък значи с такова да се топля и аз. Само попитах ами ако ти кажа, че в един човек с ххххх на пелети разходът е 2 тона, а в друг 8 тона, в един отоплителен сезон, аз как да постъпя...
18-ката мисля е по-подходяща. Все някога трябва да я инсталираш за първи път, Филме.
nokoniko - специалист
tosco написа:
Филме Топло, ти в коя част на родната България "върлуваш", да настройваш и инсталираш тез прекрасни камини
чудо на македонското топлостроене Екоспар? Че, имам една Аурига 18 за стартирнае?
Ауригата е 25, алба е 18 уточни.....
tosco - специалист
Опс, извинявам се, правилна забележка. Алба 18кв. :partyman:
Здравейте,
Вярно ли, че като настоиш камината по нейния седмичен програматор не можеш да я стартираш и гасиш в друг период?
nokoniko - специалист
pavel_ef написа:
Здравейте,
Вярно ли, че като настоиш камината по нейния седмичен програматор не можеш да я стартираш и гасиш в друг период?
Мисля, че не е вярно.
nelim - специалист
И аз открих сезона сутринта. :)

Когато монтираха и запалиха камината лятото, при първото палене малко пропуши и миришеше като на боя.

Прави ми впечатление че все още камината малко пропушва, но не е когато разпалва, а около няколко минути след това, вероятно като се нагреят ламарините, при вас имаше ли го тоя ефект и колко време продължава? :)
Пуши най-много в началото докато е на 5-та степен и след това спира

ето едно клипче

https://www.youtube.com/watch?v=It0WWaWVkVM
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: