• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
simeon_86 - напреднал
При първоначалното палене имахме такова припушване и мирис на боя. Все пак боята обгаря. Но това е доста силен пушек, който мисля, че не е обичаен. Ние нямаме такава аномалния с нашата. Ecospar 12кв
nelim - специалист
Ами ще изчакам да започне сезона, че да обгори хубаво и ако продължи да пуши ще видим :)
filmatoplo - майстор
:wink: Скоро ще пипам 2 камини ,една Аурига с водна риза и една с въздушна риза Карина ,и двете са на Еко спар ,та ще пиша по на там.При първоначално палене обгаря боята и мирише на пушек и боя ,обаче заводски настройка за палене е с по висока доза и огъня е доста буен ,намаля се един параметър ,забравих кой точно , скоро ще си припомня. :roll: цифрата е заводски 10 сваля се на 2 .
nokoniko - специалист
Не мога да открия къде/в менюто/ може да се активира ръчно шнека./на аурига/ :partyman:
roland - специалист
Очаквам мнение с добри параметри на Алба 18. Откакто я инсталираха 1-2 пъти си играх и гореше добре, но в последствие пак взе да черни бързо и да не ми харесва как натрупва сажди по камерата. Моля, някой който се е заиграл повече от мен да предложи читава настройка за новия сезон. Също така се замислям да правя бартер с някой за Аурига 25, защото скоро ще пускам още 2 стаи от къщата и се съмнявам, че албата ще смогва. Сигурен съм, че заради препоръки от запас, половината население си накупха Аурига за апартаменти и къщи по 70 квадрата и сега се чудят какво да ги правят. Албата ми е от новите модели с двата капака, купувана Октомври м.г.
nokoniko - специалист
roland написа:
Очаквам мнение с добри параметри на Алба 18. Откакто я инсталираха 1-2 пъти си играх и гореше добре, но в последствие пак взе да черни бързо и да не ми харесва как натрупва сажди по камерата. Моля, някой който се е заиграл повече от мен да предложи читава настройка за новия сезон. Също така се замислям да правя бартер с някой за Аурига 25, защото скоро ще пускам още 2 стаи от къщата и се съмнявам, че албата ще смогва. Сигурен съм, че заради препоръки от запас, половината население си накупха Аурига за апартаменти и къщи по 70 квадрата и сега се чудят какво да ги правят. Албата ми е от новите модели с двата капака, купувана Октомври м.г.
Дай си настройките на пар. 10,18,24 и 28 , за ориентир.
kani123 - напреднал
Здравеите колеги,заигравките запо4ват 18 киловата камина, 4ерни стъклото при добри настроики около десетото палене парво побелява постепенно натрупва прах и от високата темп,обгаря 4исти се всеки ден пар 4/190 5/170 6/6 10/14 18/32 24/135 28/ много добре работи , коментираите ако някаде греша :?:
pojarnikara - специалист
Здравейте, при мен също много се черни стъклото особено когато започне да се гаси, щом изгасне камината през него не се вижда нищо... също така ми държи много високи градуси на димните газове - на степен 5 към 170-180, на първа и втора към 120, никога по-малко.

П.с
И още нещо - току що при запалването преди да се появи огъня , камерата се изпълва с гъст дим и чак от снадките на кюнците започна да пуши и след това се запали като с мини взрив , пушека изчезна и всичко си стана ОК. Дали е нещо в настройките на подаването и вентилатора ?
Последна промяна от pojarnikara на нед окт 01, 2017 5:27 pm, променено общо 1 път.
roland - специалист
nokoniko написа:
roland написа:
Дай си настройките на пар. 10,18,24 и 28 , за ориентир.
4/175, 5/100, 6/30, 10/14, 18/44, 24/130, 28/180, 67/50
silent - майстор
Колеги малко спешна помощ , Албата ми не пали като хората . При палене препълва кошницата шнека се забива и задръства. З,апалката работи защото почва да пуши в кошницата като разровя обаче многото пелети пречат да запали отделно трябва да ръчкам шнека да отпуши . Това стана сега с новите пелети, явно бавно палят . Кои параметри да бутна.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: