Във всеки случай се преценява дали инсталирането на буфер е оправдано на базата на горните съображения , схемата на вътрешната инсталация и поставените цели .
И мераци на клиента
Аз съм проектирала и обекти на които не нужно , но се инсталира .
Давам един пример :
Къща с РЗП 600 квадрата . Цялата е с подово . Клиента иска и 10 тонен акумулатор за да може да ползва Т.П. на нощна тарифа .
Обяснява му се , че 10 тона вода добавени към около 200 тона бетон не биха допренесли кой знае колко за термоакумулацията .
Пак си го иска . Прави му се калкулация с колко се оскъпява обекта да се добави такъв акумулатор + управление .
Клиента не е впечатлен от цифрата . Иска си го още повече .
Инсталаторите почват да ми мрънкат : Абе Маги , как се транспортира това , вкарва в агрегатното , че и инсталира ! Пробвай да го откажеш .
И без него агрегатното вече прилича на декор на Спилбърк .
Пробвам . Правя икономическа обосновка на ефективността и за колко време се "избива" термоакумулатора .
Получава се цифрата 80 години .
Отговора е : Слагай !
Ми ... слагам го ...
Във твоят случай е по-разумно да се занижи времето за влизане в режим .
Напиши ми моля какво е ТРВ-то и къде му е поставена сондата . Имаш ли течно-отделител и ресивер за течна фаза .
Въпросите ми са по-скоро риторични , защото по това което пишеш - 2,4 кг заряд разбирам , че няма .
Но все пак това за ТРВ-то е важно .
И мераци на клиента

Давам един пример :
Къща с РЗП 600 квадрата . Цялата е с подово . Клиента иска и 10 тонен акумулатор за да може да ползва Т.П. на нощна тарифа .
Обяснява му се , че 10 тона вода добавени към около 200 тона бетон не биха допренесли кой знае колко за термоакумулацията .
Пак си го иска . Прави му се калкулация с колко се оскъпява обекта да се добави такъв акумулатор + управление .
Клиента не е впечатлен от цифрата . Иска си го още повече .
Инсталаторите почват да ми мрънкат : Абе Маги , как се транспортира това , вкарва в агрегатното , че и инсталира ! Пробвай да го откажеш .
И без него агрегатното вече прилича на декор на Спилбърк .
Пробвам . Правя икономическа обосновка на ефективността и за колко време се "избива" термоакумулатора .
Получава се цифрата 80 години .
Отговора е : Слагай !
Ми ... слагам го ...
Във твоят случай е по-разумно да се занижи времето за влизане в режим .
Напиши ми моля какво е ТРВ-то и къде му е поставена сондата . Имаш ли течно-отделител и ресивер за течна фаза .
Въпросите ми са по-скоро риторични , защото по това което пишеш - 2,4 кг заряд разбирам , че няма .
Но все пак това за ТРВ-то е важно .