Запалката влиза и всички чаркалъци
Утре имам пуск ,да видим аз какво ще направя
.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
kuuuuuul
- майстор
За тебе не се притесняваме,няма начин да не се справиш
На тебе с удоволствие бих дал парите за гаранцията ,ама на тоя дистрибутор дето попаднах
май ще е по добре без нея.Това впечатление ми е от малкия контакт който съм имал до сега с него.Я кажете къде е най добре да се сложи датчика за температурата на водата в котела,в долната(по малката дупка) няма как освен да се опре в стената,в горната (по голяма) има дупка ма тя огромна
?Изолацията на този котел е символична,стария ми котел турски Демрад си е с каменна вата и се загрява по малко (външно) от това чудо на техниката.
Ако го бяха направили с плътна каменна вата едва ли щеше да се оскъпи с повече от 15-20лв.
m.eit
- специалист
kuuuuuul написа:За тебе не се притесняваме,няма начин да не се справишНа тебе с удоволствие бих дал парите за гаранцията ,ама на тоя дистрибутор дето попаднах
май ще е по добре без нея.Това впечатление ми е от малкия контакт който съм имал до сега с него.Я кажете къде е най добре да се сложи датчика за температурата на водата в котела,в долната(по малката дупка) няма как освен да се опре в стената,в горната (по голяма) има дупка ма тя огромна
?Изолацията на този котел е символична,стария ми котел турски Демрад си е с каменна вата и се загрява по малко (външно) от това чудо на техниката.
Ако го бяха направили с плътна каменна вата едва ли щеше да се оскъпи с повече от 15-20лв.
Шах, шех и две пешки метър !
Има си гилза за поставяне на датчика монтирана на котела фабрично ,ще трябва да се поразкачи, некой капак с изолация все пак.
Гилзата се намира отзад където е фукса(кюнеца) на същото ниво както е извода за топла вода но от другата страна.
Вижда се една черна пластмасова гайка отвива се прокарва се датчика през нея и се напъхва във гилзата докато опре във дъното.
пп. Мале ,мале питам се колко ли народ с грейко експерт са си монтирали датчика на правилното място!
bedamusa
- специалист
m.eit написа:Моята я завиха с метална скоба за изходящата тръба ...kuuuuuul написа:За тебе не се притесняваме,няма начин да не се справишНа тебе с удоволствие бих дал парите за гаранцията ,ама на тоя дистрибутор дето попаднах
Шах, шех и две пешки метър !![]()
Има си гилза за поставяне на датчика монтирана на котела фабрично ,ще трябва да се поразкачи, некой капак с изолация все пак.
Гилзата се намира отзад където е фукса(кюнеца) на същото ниво както е извода за топла вода но от другата страна.
Вижда се една черна пластмасова гайка отвива се прокарва се датчика през нея и се напъхва във гилзата докато опре във дъното.
![]()
пп. Мале ,мале питам се колко ли народ с грейко експерт са си монтирали датчика на правилното място!
Su-37
- специалист
Изолацията е 5 см стъклена вата на страниците, задната част и капака. Евтино е, да. В котелното е студено. При работа не топли като печка. За една нощ, или 8 часа, изстива от 58 до 36 градуса като помпата ми спира на 53. Старият губеше много повече. Горелката може да не вади грамадни огнени езици като други тип духалка, но дава доста добри градуси. Не съм виждал кюнеца над 70 градуса, може ре@лно да са повече. Позволява цуни-гуни без джуките да станат като на силиконова "красавица" все едно е целунала котлон.
Аз не посмях да го сглобя и ползвах монтажник. Надявам се ако нещо приключи да няма ама тока, ама неправилна експлоатация... Гаранцията няма да я удължавам, така съм решил.
Датчика pt1000 си има фабрично оставено място. Даните от него е важно да са коректни. По- важен е дори от клапана за налягане. Направо си е най-важен, диригентът в ансамбъла от електромеханика
Аз не посмях да го сглобя и ползвах монтажник. Надявам се ако нещо приключи да няма ама тока, ама неправилна експлоатация... Гаранцията няма да я удължавам, така съм решил.
Датчика pt1000 си има фабрично оставено място. Даните от него е важно да са коректни. По- важен е дори от клапана за налягане. Направо си е най-важен, диригентът в ансамбъла от електромеханика
m.eit
- специалист
bedamusa написа:m.eit написа:Моята я завиха с метална скоба за изходящата тръба ...kuuuuuul написа:.
Шах, шех и две пешки метър !![]()
![]()
За тепане е ,,специалиста" който не познава техниката която монтира !
Kondor1
- специалист
bedamusa написа:Моята я завиха с метална скоба за изходящата тръба ...Много "умно" са направили. Котелът сигурно има стрелка за температура? Намираш къде му е гилзата, вадиш неговия датчик и вкарваш тоя на горелката. А котелния датчик може да лепиш някъде на по-неотговорно място.
m.eit
- специалист
Kondor1 написа:Пак шах,шех!bedamusa написа:Моята я завиха с метална скоба за изходящата тръба ...Много "умно" са направили. Котелът сигурно има стрелка за температура? Намираш къде му е гилзата, вадиш неговия датчик и вкарваш тоя на горелката. А котелния датчик може да лепиш някъде на по-неотговорно място.
Човече чети,Грейко експерт си има отделна гилза специално за датчика на температурата,не е нужно да махаш термоманометъра който е комбиниран уред и там няма как да пъхнеш датчика за температура(РТ 1000)
Kondor1
- специалист
m.eit написа:Не знам кой какво трябва да чете. Първо - не мога да знам какво точно има bedamusa - експерт или просто горелка. Второ - сам казва, че са му го закачили на някаква тръба. Трето - с това шех не си чак толкова забавен, колкото смяташ.Kondor1 написа:Пак шах,шех!bedamusa написа:Моята я завиха с метална скоба за изходящата тръба ...Много "умно" са направили. Котелът сигурно има стрелка за температура? Намираш къде му е гилзата, вадиш неговия датчик и вкарваш тоя на горелката. А котелния датчик може да лепиш някъде на по-неотговорно място.
Човече чети,Грейко експерт си има отделна гилза специално за датчика на температурата,не е нужно да махаш термоманометъра който е комбиниран уред и там няма как да пъхнеш датчика за температура(РТ 1000)
m.eit
- специалист
Kondor1 написа:Да се обзаложиме ли че е с грейко експерт,или мисленето е трудна работа за тебе?m.eit написа:Не знам кой какво трябва да чете. Първо - не мога да знам какво точно има bedamusa - експерт или просто горелка. Второ - сам казва, че са му го закачили на някаква тръба. Трето - с това шех не си чак толкова забавен, колкото смяташ.Kondor1 написа: Много "умно" са направили. Котелът сигурно има стрелка за температура? Намираш къде му е гилзата, вадиш неговия датчик и вкарваш тоя на горелката. А котелния датчик може да лепиш някъде на по-неотговорно място.Пак шах,шех!
пп.чакай да ти подскажа чети в по– горното ми мнение лилавите букви!
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература