Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Запалката влиза и всички чаркалъци :wink:Утре имам пуск ,да видим аз какво ще направя :lol: .
kuuuuuul - майстор
За тебе не се притесняваме,няма начин да не се справиш :partyman: На тебе с удоволствие бих дал парите за гаранцията ,ама на тоя дистрибутор дето попаднах :axe: май ще е по добре без нея.Това впечатление ми е от малкия контакт който съм имал до сега с него.Я кажете къде е най добре да се сложи датчика за температурата на водата в котела,в долната(по малката дупка) няма как освен да се опре в стената,в горната (по голяма) има дупка ма тя огромна :? ?Изолацията на този котел е символична,стария ми котел турски Демрад си е с каменна вата и се загрява по малко (външно) от това чудо на техниката. :shock: Ако го бяха направили с плътна каменна вата едва ли щеше да се оскъпи с повече от 15-20лв.
m.eit - специалист
kuuuuuul написа:
За тебе не се притесняваме,няма начин да не се справиш :partyman: На тебе с удоволствие бих дал парите за гаранцията ,ама на тоя дистрибутор дето попаднах :axe: май ще е по добре без нея.Това впечатление ми е от малкия контакт който съм имал до сега с него.Я кажете къде е най добре да се сложи датчика за температурата на водата в котела,в долната(по малката дупка) няма как освен да се опре в стената,в горната (по голяма) има дупка ма тя огромна :? ?Изолацията на този котел е символична,стария ми котел турски Демрад си е с каменна вата и се загрява по малко (външно) от това чудо на техниката. :shock: Ако го бяха направили с плътна каменна вата едва ли щеше да се оскъпи с повече от 15-20лв.

Шах, шех и две пешки метър ! :partyman:

Има си гилза за поставяне на датчика монтирана на котела фабрично ,ще трябва да се поразкачи, некой капак с изолация все пак.

Гилзата се намира отзад където е фукса(кюнеца) на същото ниво както е извода за топла вода но от другата страна.

Вижда се една черна пластмасова гайка отвива се прокарва се датчика през нея и се напъхва във гилзата докато опре във дъното.
:weedman:
пп. Мале ,мале питам се колко ли народ с грейко експерт са си монтирали датчика на правилното място! :rolleyes:
bedamusa - специалист
m.eit написа:
kuuuuuul написа:

Има си гилза за поставяне на датчика монтирана на котела фабрично ,ще трябва да се поразкачи, некой капак с изолация все пак.

Гилзата се намира отзад където е фукса(кюнеца) на същото ниво както е извода за топла вода но от другата страна.

Вижда се една черна пластмасова гайка отвива се прокарва се датчика през нея и се напъхва във гилзата докато опре във дъното.
пп. Мале ,мале питам се колко ли народ с грейко експерт са си монтирали датчика на правилното място! :rolleyes:
Моята я завиха с метална скоба за изходящата тръба ...
Su-37 - специалист
Изолацията е 5 см стъклена вата на страниците, задната част и капака. Евтино е, да. В котелното е студено. При работа не топли като печка. За една нощ, или 8 часа, изстива от 58 до 36 градуса като помпата ми спира на 53. Старият губеше много повече. Горелката може да не вади грамадни огнени езици като други тип духалка, но дава доста добри градуси. Не съм виждал кюнеца над 70 градуса, може ре@лно да са повече. Позволява цуни-гуни без джуките да станат като на силиконова "красавица" все едно е целунала котлон.
Аз не посмях да го сглобя и ползвах монтажник. Надявам се ако нещо приключи да няма ама тока, ама неправилна експлоатация... Гаранцията няма да я удължавам, така съм решил.
Датчика pt1000 си има фабрично оставено място. Даните от него е важно да са коректни. По- важен е дори от клапана за налягане. Направо си е най-важен, диригентът в ансамбъла от електромеханика :partyman:
m.eit - специалист
bedamusa написа:
m.eit написа:
kuuuuuul написа:
.

За тепане е ,,специалиста" който не познава техниката която монтира ! :axe: После очаквай коректни настройки на горелката! [-X

Kondor1 - специалист
bedamusa написа:
Много "умно" са направили. Котелът сигурно има стрелка за температура? Намираш къде му е гилзата, вадиш неговия датчик и вкарваш тоя на горелката. А котелния датчик може да лепиш някъде на по-неотговорно място.
m.eit - специалист
Kondor1 написа:
bedamusa написа:
Много "умно" са направили. Котелът сигурно има стрелка за температура? Намираш къде му е гилзата, вадиш неговия датчик и вкарваш тоя на горелката. А котелния датчик може да лепиш някъде на по-неотговорно място.
Пак шах,шех!

Човече чети,Грейко експерт си има отделна гилза специално за датчика на температурата,не е нужно да махаш термоманометъра който е комбиниран уред и там няма как да пъхнеш датчика за температура(РТ 1000)

Kondor1 - специалист
m.eit написа:
Kondor1 написа:
bedamusa написа:
Пак шах,шех!

Човече чети,Грейко експерт си има отделна гилза специално за датчика на температурата,не е нужно да махаш термоманометъра който е комбиниран уред и там няма как да пъхнеш датчика за температура(РТ 1000)

Не знам кой какво трябва да чете. Първо - не мога да знам какво точно има bedamusa - експерт или просто горелка. Второ - сам казва, че са му го закачили на някаква тръба. Трето - с това шех не си чак толкова забавен, колкото смяташ.
m.eit - специалист
Kondor1 написа:
m.eit написа:
Kondor1 написа:
Пак шах,шех!

Не знам кой какво трябва да чете. Първо - не мога да знам какво точно има bedamusa - експерт или просто горелка. Второ - сам казва, че са му го закачили на някаква тръба. Трето - с това шех не си чак толкова забавен, колкото смяташ.
Да се обзаложиме ли че е с грейко експерт,или мисленето е трудна работа за тебе? :?

пп.чакай да ти подскажа чети в по– горното ми мнение лилавите букви! :weedman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: