• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Пак ли ти 007 .Напръскай камината със светена вода.
Ndp007 - специалист
filmatoplo написа:
:) Пак ли ти 007 .Напръскай камината със светена вода.
Работи си отлично само споделих.
Ndp007 - специалист
m.eit написа:
Ndp007 написа:
На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите.

Необходимо е да си калибрираш(колко килограма подава на час) шнека и да въведеш енергийната стойност на пелетите които гориш.

Какви са тези трудно горящи пелети които не могат да изгорят напълно на фабрична настройка,да не би да искат малко повече въздух ?

:weedman:
калибрирано е всичко и ако не е калибрирано кво става показва по малка мощност. Какво е общото между калибрирането и подаването на пелети като са две съвсем различни работ и 5кг за час да е и 10 кг за час да е калибриран шнека тя пак ще си работи на цикъл 19.8сек. на 50 сек.
m.eit - специалист
Ndp007 написа:
m.eit написа:
Ndp007 написа:
На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите.

Необходимо е да си калибрираш(колко килограма подава на час) шнека и да въведеш енергийната стойност на пелетите които гориш.

Какви са тези трудно горящи пелети които не могат да изгорят напълно на фабрична настройка,да не би да искат малко повече въздух ?

калибрирано е всичко и ако не е калибрирано кво става показва по малка мощност. Какво е общото между калибрирането и подаването на пелети като са две съвсем различни работ и 5кг за час да е и 10 кг за час да е калибриран шнека тя пак ще си работи на цикъл 19.8сек. на 50 сек.
На първият ти въпрос има изписано много във форума. По втория също!
На вторият въпрос е необходимо да си отговориш сам ,ако не успееш викай специалист да ти настрои камината!
Аз те насочих ,като те попитах какви са тези трудно горящи пелети,дали искат повече въздух ,или са широколистни от мебелно производство които по произход се палят трудно ,горят трудно ,и не отговарят на енергията на кг. която спецификация пише на торбата!

martolk - специалист
Ndp007 написа:
На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите. И кога спира да мирише на изгоряла боя.
Подозирам, че са ти разбъзикали фабричните настройки. Виж началото на темата, там съм писал какви са фабричните. Ако съм пропуснал нещо съществено, ще ти го кажа. Другия вариант е да преминеш на гориво 2,3,4. Там едва ли са пипали "специалистите". Не те съветвам да променяш настройките освен тези на Р1 и поддържане (може да увеличиш подаването и да намалиш цикъла на поддържащия режим), освен ако не си напълно наясно какво правиш и какво трябва да постигнеш. Фабричните са ок, с изключение на горепосоченото. При мен меришеше само първото палене. При последното не съм усетил мирис на боя.

ПП: При калибрацията на шнека се въвежда капацитет на час, никъде няма да се въвежда колко са ти калорични пелетите, както прочетох някъде из мненията. И пак повтарям тази калибрация не влияе на горивния процес! Тя е за точно извеждане на информация.
m.eit - специалист
martolk написа:
Ndp007 написа:
На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите. И кога спира да мирише на изгоряла боя.

ПП: При калибрацията на шнека се въвежда капацитет на час, никъде няма да се въвежда колко са ти калорични пелетите, както прочетох някъде из мненията. И пак повтарям тази калибрация не влияе на горивния процес! Тя е за точно извеждане на информация.
Добре де ,като не се въвежда енергийната стойност на пелетите,как контролера прави сметките че работи примерно камината със 13 kw на час?
Сигурен съм че някъде се въвежда въпросната стойност ,като разбера къде ще споделя.

Ако някой знае да сподели.

martolk - специалист
Камината работи с пелети клас А. Енергийната стойност е достатъчно близка за да се въведе осреднена стойност. Чакам с нетърпение да я откриеш тази опция.
Timoti - специалист
Колеги интересува ме разстоянието между изхода на студената и изхода на топлата вода на Бижуто не намерих чертеж ,а само описание на детайлите.Поздрави!

Колеги дали ще се намери някой собственик на Бижуто да премери въпросните изходи :?: :roll:
m.eit - специалист
martolk написа:
Камината работи с пелети клас А. Енергийната стойност е достатъчно близка за да се въведе осреднена стойност. Чакам с нетърпение да я откриеш тази опция.
Ще трябва подробно да изчета ръководството на Натурела за контролера ! :weedman:
martolk - специалист
Единствения начин да промениш параметъра за калоричност на килограм гориво е да си програмист и да ти дадат сорс кода от Натурела. Както и да го четеш това ръководство, няма да откриеш подобно нещо.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: