filmatoplo написа:Работи си отлично само споделих.Пак ли ти 007 .Напръскай камината със светена вода.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
Ndp007
- специалист
m.eit написа:калибрирано е всичко и ако не е калибрирано кво става показва по малка мощност. Какво е общото между калибрирането и подаването на пелети като са две съвсем различни работ и 5кг за час да е и 10 кг за час да е калибриран шнека тя пак ще си работи на цикъл 19.8сек. на 50 сек.Ndp007 написа:На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите.
Необходимо е да си калибрираш(колко килограма подава на час) шнека и да въведеш енергийната стойност на пелетите които гориш.
Какви са тези трудно горящи пелети които не могат да изгорят напълно на фабрична настройка,да не би да искат малко повече въздух ?
m.eit
- специалист
Ndp007 написа:На първият ти въпрос има изписано много във форума. По втория също!m.eit написа:калибрирано е всичко и ако не е калибрирано кво става показва по малка мощност. Какво е общото между калибрирането и подаването на пелети като са две съвсем различни работ и 5кг за час да е и 10 кг за час да е калибриран шнека тя пак ще си работи на цикъл 19.8сек. на 50 сек.Ndp007 написа:На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите.
Необходимо е да си калибрираш(колко килограма подава на час) шнека и да въведеш енергийната стойност на пелетите които гориш.
Какви са тези трудно горящи пелети които не могат да изгорят напълно на фабрична настройка,да не би да искат малко повече въздух ?
На вторият въпрос е необходимо да си отговориш сам ,ако не успееш викай специалист да ти настрои камината!
Аз те насочих ,като те попитах какви са тези трудно горящи пелети,дали искат повече въздух ,или са широколистни от мебелно производство които по произход се палят трудно ,горят трудно ,и не отговарят на енергията на кг. която спецификация пише на торбата!

martolk
- специалист
Ndp007 написа:На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите. И кога спира да мирише на изгоряла боя.Подозирам, че са ти разбъзикали фабричните настройки. Виж началото на темата, там съм писал какви са фабричните. Ако съм пропуснал нещо съществено, ще ти го кажа. Другия вариант е да преминеш на гориво 2,3,4. Там едва ли са пипали "специалистите". Не те съветвам да променяш настройките освен тези на Р1 и поддържане (може да увеличиш подаването и да намалиш цикъла на поддържащия режим), освен ако не си напълно наясно какво правиш и какво трябва да постигнеш. Фабричните са ок, с изключение на горепосоченото. При мен меришеше само първото палене. При последното не съм усетил мирис на боя.
ПП: При калибрацията на шнека се въвежда капацитет на час, никъде няма да се въвежда колко са ти калорични пелетите, както прочетох някъде из мненията. И пак повтарям тази калибрация не влияе на горивния процес! Тя е за точно извеждане на информация.
m.eit
- специалист
martolk написа:Добре де ,като не се въвежда енергийната стойност на пелетите,как контролера прави сметките че работи примерно камината със 13 kw на час?Ndp007 написа:На Р3 ми препълва горивната кошница и пелети падат в пепелника и камарката запушва дупката от дето падат. Бутнах малко циклите и се пооправи, но на дисплея паднаха киловатите. И кога спира да мирише на изгоряла боя.
ПП: При калибрацията на шнека се въвежда капацитет на час, никъде няма да се въвежда колко са ти калорични пелетите, както прочетох някъде из мненията. И пак повтарям тази калибрация не влияе на горивния процес! Тя е за точно извеждане на информация.
Сигурен съм че някъде се въвежда въпросната стойност ,като разбера къде ще споделя.
Ако някой знае да сподели.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература