Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
DMN написа:
+1
DMN, ако някой те попита "може ли да намажа накладките с грес, за да не скърцат" какво ще му отговориш?
DMN - майстор
Ами ще му кажа да не го прави!
А ти какво ще му кажеш, ако попита теб?
Hoвoceлckи - майстор
Колко много приказки за да не се каже нищо полезно :shock:
А можеше просто така: както сте изключили "главния" и мерите 90 волта, цъкнете ключа на някоя лампа, т.е. включете някакъв макар и малък консуматор. И пак премерете :wink:
Не пречи питащия да го направи това и да напише резултата.

Offtopic: на мой познат му сложили диагноза "рак на очната ябъка". В отчаянието си родителите му се обръщат и към врачка. Тя им казва, че има лек в чужбина. Пообъркани, но обнадеждени започват да се интересуват. И попадат в турска клиника, където установяват, че ... няма никакъв рак! Предписват медикаментозно лечение и човекът отдавна се е възстановил.
Та какво от това, че са си потърсили, както би трябвало, първо професионална лекарска помощ?
Последна промяна от Hoвoceлckи на нед окт 08, 2017 3:37 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
DMN написа:
Ами ще му кажа да не го прави!
А ти какво ще му кажеш, ако попита теб?
Аз пък ще му кажа да стои по далече от автомобили за ремонт. Защото някой път ще пропусне да попита...
DMN - майстор
Junak написа:
Аз пък ще му кажа да стои по далече от автомобили за ремонт. Защото някой път ще пропусне да попита...
Ами, ако беше му казал, че най-вероятно накладките му са за смяна и ако е все пак технически грамотен човек, може сам да ги прегледа и да види - кое, що - лошо ли щеше да направиш? Или ти си се родил научен?
Hoвoceлckи - майстор
Offtopic: защо ми смениха накладките в сервиза?
Забелязах теч на спирачна течност до задна лява гума. Не можах да сваля барабана и отидох в сервиз. На сметката:
Нов барабан
Нови лагери
Нова ос
Ново цилиндърче
Спирачна течност
Нови накладки и от двете страни (старите мога да ви ги снимам - като 2/3 от феродото си им стои).
:shock:
Обяснението: ами не могъл да излезе барабана та го рязали с флекса, а накладките просто се сменяли задължително ... и от двете страни.

Последна промяна от Hoвoceлckи на нед окт 08, 2017 3:57 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Лошо ще бъде да казваш на някой как да си направи сам инсталацията ако той замерва, ако той използва фазоуказател (фазомер) за не по предназначение и не знае за какво се използва, ако той няма елементарни познания по електротехника...
Дай ся в "Металообработване" да си пуснем тема "Как да си престържа тазобедрена става на стругчето?".
После в "Ремонтирай сам" тема как сам да си подменя тазобедрената става пред огледалото - придружено със снимки. :-D
:partyman:
fbr - майстор
hidrazin написа:
Лошо ще бъде да казваш на някой как да си направи сам инсталацията ако той замерва,

А Вие най-вероятно сте упълномощени от неговия застраховател.
DMN - майстор
hidrazin написа:
Лошо ще бъде да казваш на някой как да си направи сам инсталацията ако той замерва
......Има такива случаи на направени инсталации, които все още работят без проблем(поне 25 г.) - въпрос на техническа грамотност, която не задължително е свързана със специализация "Електротехника". Просто има нещо в главата на човека, който я е правил.
А тук във форума има дори инДЖИнери, които замерват(това няма връзка с теб, ако случайно ме разбереш неправилно).
:partyman:
Junak - майстор
DMN написа:
Junak написа:
Ами, ако беше му казал, че най-вероятно накладките му са за смяна и ако е все пак технически грамотен човек, може сам да ги прегледа и да види - кое, що - лошо ли щеше да направиш? Или ти си се родил научен?
Ако беше технически грамотен, никога нямаше да зададе такъв въпрос. И не съм се родил научен, но се старая да се науча...

Тема "Напрежение при изключен предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: