Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
:) А така - експерименти , и после - Дистрибуторе длъжен си да ми оправяш бакиите че горелката е в гаранция :lol: шегичка но е истина . :wink:
От дистрибутора настройки по книжката 1 към 1 (трагедия). Единственото ценно което имаше газоанализатора за димни газове, което ми помогна за последвалите нсстроики.
Днес го паля за трети път след като изработих и монтирах четири турболатора в крайните димогарни тръби ефекта е поразителен, при мощност 3 и зададени 70 'C на изход от котела от 130'С на 90 'С.
Стоян Петришки - специалист
колега полезно ще е да качиш снимки за помощ на другите
:partyman:
filmatoplo - майстор
Какво представляват турболаторите :) ,аз си мисля че може да се сложи и нещо още над пламъка в квадратната риза ,щото е голяма хралупа а малко пламъче се мандахерца ,ако има нещо като при Бош да облизва по добре стените . :? :wink:
vesonp1 - специалист
Това "Турболатор" кво ще рече :? .....Като така и така трябва да учим топлотехниката :-D
andy_forresite - майстор
Основната част от топлообмена става в тръбите (85-90% предполагам). И сега почистването на стените в хралупата не е много лесно. С прегради ще стане ад. Иначе да, с три прегради би трябвало да имаме по-чисти тръби - една централно разположена на 25 см над горивната скара с разстояние отвсякъде по 7-8 см плюс две преградки с обратен наклон захванати за стените срещуположно на една височина ... Как ще се бърка там при шомполирането не знам.
При мен турболаторни пружини имаха обратен ефект - не гореше, гаснеше, пушеше, теч на конденз от кюнците и в котела ... Без тях само 12-15 гр повишение на температурата в комина - до 70°. Който има съмнения за голяма тяга може да пробва как ще гори и топлоотдава с турболатори първо в третия, а после и във втория ход.
Rumen89 - специалист
Гледам клипчета в YouTube за настройки с много завишен вентилатор примерно 58% нека някой да сподели дали така се увеличава мощността или с заводките настройки на вентилатор си е най добре.
LazarGanev - "Велик майстор"
За дървесни пелети заводските настройки на вентилатора са добре
Rumen89 - специалист
LazarGanev написа:
За сега използвам иглолистни пелети ако реша да мина на слънчогледови с колко % трябва да се увели вентилатора.
Rumen89 - специалист
Rumen89 написа:
LazarGanev написа:
За сега използвам иглолистни пелети ако реша да мина на слънчогледови с колко % трябва да се увели вентилатора. Забелезвам, че долната вратичка и фланела на горелката са доста нагорещени особенно фланеца.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: