The_FAN - специалист
Стефан написа:
EDI,
Мислиш ли, че ще имам проблеми с напуквания на вилата ми от снимката? Въпреки, че е с дебелина 25 см, и е строена това лято :?
От снимката се вижда, че има двойна армировка от външните страни с желязо Ф10 по вертикала и Ф8 по хоризонтала с око 15 см. Колоните са с желязо N14 и с фусове около 1,60 м. Вижда се, че хумусния слой не е много голям. Предстои насипване за подравняване и увеличаване. От долу има много здрава маса от варовик и камъни с различна едрина. Багера доста се озори, въпреки, че беше доста мощен.

В началото се ядосвах, че това е прекалено много желязо. Сега, след като всичко е минало и платено, съм се поуспокоил. Мисля си, че този строеж няма да поддаде. При положение, че тия стени ще носят само една плоча и сглобяема къща отгоре.

Не че е коректно да повеждаш разговора към твойте проблеми в чужда тема, но поне видяхме нещо и от теб и то да не е критика...
Според мен няма да имаш проблем, а и гледам че терена е каменист, което е добре, от гледна точка на улягането на къщата във времето.
Здравата основа си е здрава и моита вила на скала е стъпила...

Виж обаче в Манастирски ливади не стоят така нещата с тия реки наоколо...
БАШ МАЙСТОР - специалист
Стефане ти си луд ,това е бункер ,или строеж върху свлачище!
а по въпроса,със най-едрата шкурка ,или ренде за гипсокартон,свалят се 3-4 мм от мазилката/шпакловката ,на размах 20см от едната страна на пукнатината и още толкова от другата, с макетен нож се взима фаска на самата пукнатина,(V образно разширение на пукнатината),поне 5 мм навътре,пълни се с акрилен силикон,после унифлот с глазфазерна лента(стъклофазерна),шпакловка на участъка и боя!!!(100лв.)майстор),(30лв.)ти!)

моя съвет!? ,прежали 5 см от стената направи,разиграно пано със светлинни ефекти от гипсокартон и........пей сърце!!(500лв.)
Стефан - майстор
The_FAN написа:

Не че е коректно да повеждаш разговора към твойте проблеми в чужда тема, но поне видяхме нещо и от теб и то да не е критика...
Не си прав, мисля...
В поста просто питах Еди по въпроса. А, за да разбереш кой какъв е, просто прегледай всички мои постове. Не само последните.
Стефан - майстор
БАШ МАЙСТОР написа:
Стефане ти си луд ,това е бункер ,или строеж върху свлачище!
Нито съм луд, не знам за бункер, но не е и свлачище :? Просто такъв е проекта.
iolly_ - специалист
Хора стига сте се карали. Аз като ви слушам взех да се плаша с това жилище...както ме е страх и от земетресение. Наистина стените са 25, а блока е на 10 етажа с по 6 апартамента. Ние сме на осмия. Направо тръпки ме побиха от думите ви.

Благодаря ви много за мненията, но те бяха толкова различни, че вече наистина съм объркана какво да правя.
Master_Kenobi - V.I.P.
iolly_ написа:
Аз като ви слушам взех да се плаша с това жилище...както ме е страх и от земетресение.
Ха! И кво стана сега! :lol: Вкарахме жената във филм на ужасите. :-D
Ай, стига, бе!, Къде напоследък сте видели паднала сграда?! Не ги шашкайте младите, не виждате ли, че са се панирали от една пукнатина. Случва се това и не е нищо фатално.

iolly_, послушай БАШ МАЙСТОР. (И аз ти говорих нещо за акрил по-горе в темата. Едни такива флакони по 2 лева и нещо.) До година-две не предприемайте нищо скъпо. Дотогава може и да нямате проблем.

П.П. Всъщност, докато дращехме в темата, можеше да се сетим да ви попитаме дали пукнатините се удължават и уширяват. :| Драсвате с молив на стената точно в края на пукнатината и цапвате тънко с гипс на една шпакла ширина на 2-3 места по пукнатината. Проверявате след десетина дни. Ако не се спука гипса и не се удължи след отметката, значи пукнатината е в застой в момента. Тоест, може предприемете мерки по маскирането на пукнатината, но за момента нищо повече. Мое мнение.
Успех! :)
iolly_ - специалист
Вярно въобще не се сетихме да означим пукнатината да видим дали се разширява.....ужас ..колко сме зле. Благодаря много ще опитаме така Master Kenobi.
EDI - майстор
Стефане, няма да имаш проблем.Аз говоря за новите кооперацийки, дето ги стоят за по 1 година и всичката влага остава вътре.Освен това ядат от бетонното желязо и марката бетон, та уляга доста повече от колкото е нормално.Когато започне да уляга новото строежче, започват да се пукат стени и колони.
The_FAN - специалист
Стефан написа:
The_FAN написа:

Не си прав, мисля...
В поста просто питах Еди по въпроса. А, за да разбереш кой какъв е, просто прегледай всички мои постове. Не само последните.
Отдавна съм в този форум и не трупам актив в рубриката "отмора и шеги"
Чета те отдавна.... и не си готин - много лаеш. Не си градивен един вид и за това не ми дърпаш симпатията. Не искам да се заяждам но на моменти имам чувството че още не знаеш че в нета има и чатове и можеш да си поговаряш и заяждаш с хората там , а тук да си с по-високо КПД на постовете.
iolly_ - специалист
Хора пукнатините се удължават и успоредно на тях се появяват други. На границата таван и стена няма пукнатини, питаха ни такова нещо веднъж. Клониме към слагане на гипскартон по тези стени, директно към стената без кухина. Какво ще кажете.

Тема "Напукана стена...мога ли да я скрия с гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: