Стефан написа:EDI,
Мислиш ли, че ще имам проблеми с напуквания на вилата ми от снимката? Въпреки, че е с дебелина 25 см, и е строена това лято![]()
От снимката се вижда, че има двойна армировка от външните страни с желязо Ф10 по вертикала и Ф8 по хоризонтала с око 15 см. Колоните са с желязо N14 и с фусове около 1,60 м. Вижда се, че хумусния слой не е много голям. Предстои насипване за подравняване и увеличаване. От долу има много здрава маса от варовик и камъни с различна едрина. Багера доста се озори, въпреки, че беше доста мощен.
В началото се ядосвах, че това е прекалено много желязо. Сега, след като всичко е минало и платено, съм се поуспокоил. Мисля си, че този строеж няма да поддаде. При положение, че тия стени ще носят само една плоча и сглобяема къща отгоре.
Не че е коректно да повеждаш разговора към твойте проблеми в чужда тема, но поне видяхме нещо и от теб и то да не е критика...
Според мен няма да имаш проблем, а и гледам че терена е каменист, което е добре, от гледна точка на улягането на къщата във времето.
Здравата основа си е здрава и моита вила на скала е стъпила...
Виж обаче в Манастирски ливади не стоят така нещата с тия реки наоколо...