Значи давай отначало. Изгаси горелката, после извади кабелите от нея и ги включи един към друг. Във този вариант се мери шнека. Слагаш някакъв съд като кофа, засичаш 6 минути и си ти. 

andy_forresite написа: Първо зареждане: 68 секундиАнди,
Време 1 (където се включва запалката за да запали огън) - секундите са добре, но направи вентилатора на 43%
Време 2 - секундите също не пипаш, променяш процента вентилатора на 41%
gnt69 написа:Значи давай отначало. Изгаси горелката, после извади кабелите от нея и ги включи един към друг. Във този вариант се мери шнека. Слагаш някакъв съд като кофа, засичаш 6 минути и си ти.Засяках шнека два поредни пъти за по-коректна стойност. Първия път 2,81 втория 2,79 . Замерих и времето за напълване на 900 мл то е 78 сек. Сега какво следва да се направи? Шнека е измерен с ъгломер и е 45 градуса спрямо равнината на бункера , но не съм сигурен дали са 45 градусите спрямо нивелацията .
andy_forresite написа:Хубаво си го измерил два пъти и дано да е било с бонбончетата от черен шоколад. Подавай им газ, няаа кво `а ги жалишПри тези настройки мога да кажа че гори мн красиво и според мен мн по добре от дървесните , с настройките на времената които беше ми написал се разгоряха за 3 мин + / - 10сек. , ще пиша по-късно дали има неизгорели в пепелника . Те тези пелети горят мн по интензивно с едни и същи настройки спрямо румънските , незнам калоричноста едни спрямо други каква е , но огъня е мн по-интензивен и голям при слънчогледовите . Осветеността е между 183-187 . А как да си вкл помпата да се управлява от горелката и от къде се настройва градусите на които да тръгва ?
Придържай се към указанията по-горе, дай отчет как се държи и ще коригираме стойностите.
Сменяме пелетите, сменяме и настройките. Гъвкавост ли се беше т`ва...
Мощност 3: 5,2 секунди, 48%, пауза 45 секунди
Мощност 2: 3,6 секунди, 45%, пауза 45 секунди
Мощност 1: 2,4 секунди, 42%, пауза 45 секунди
andy_forresite написа:Много зависи какви пелети се горят спрямо това колко бързо се запалват. Имал съм букови пелети клас А1, 0,6% пепел, които съм измервал на ел. везна и беше точно толкова пепелта ... и съм горил и слънчогледови. Нарочно ги наричам "бонбони от черен шоколад" - яде ги сладко, в смисъл запалват се по-бързо и горят не по-зле, също топлината от тях не е по-лоша.Разбирам . Така отчета за горенето е : 3 -та степен на върха на горелката остават недоизгорели въгленчета които падат в пепелника , а по края всичко е пепел , 2-ра и 1-ва на върха и отстрани на горелката се образува около 2 см широк участък с пепел което на мен ми изглежда нормално .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: