Утре ще отделя време и ще видя какво ще маправя.Явно е по сложно от колкото мислех. Много не съм на ясно с настройките
съжалявам че ви губя времвто

kamina.alba18kw написа:Здравейте. Имам камина еко спар алба 18кв. Имам и следният въпрос. Тъй като не съм много наясно с настеойките, бих искал да решим заедно слесния казус. Тъй като искам да правя стайна температура от 22 23гр. съм я нагласил на стаен термостат на 22 примерно. Запалвам я, работи няколко часа и след като направи 22.3гр спира работа. След известно време и спадане на темп до 21.7гр запалва отново. След това гори около 30 мин и отново загасва на тези 22.3гр. Искам да я накарам да гори постоянно и полека без чести загасвания, което ми прави в известен смисъл проблеми. Дайте ми идея как да го сторя. Апартамента е 65кв. Не е голям но по малка камина не намерих. Бих бил благодарен ако nikrum ми каже своето мнение, тъй като четох много негови статий и коментари и се убедих, че знае за какво става въпрос.Ако трябва утре ще напиша всеки параметър с каква стойност е... ако е нужно. Моля Ви за сериозни и адекватни съвети. Нов съм и не съм на ТИ с камината. Благодаря сърдечно. :tonqeТова e твоята игра (виж настройките по-долу), аз съм със същата камина, от половин месец гори без да гасне, спирам я аз за да я почистя. За всеки случай обаче преди да променяш каквото и да било си запиши сегашните настройки. И кажи дали са се получили нещата както ги искаш.
sstenly1 написа:Параметър 50:1параметър 53:1startx написа:Аз залагам на 3 и 3,ако наистина я настройва на 22 градуса.За това толкова често се пали и гаси.sstenly1 написа:Напиши параметър 50 и 53.Отговора ще е 20 или 10 ;)
kamina.alba18kw написа:Благодаря ще ги пробвам. Имам само два въпроса. 1 температувата на водата ли гледаш или на стайния датчик и на какви стойности са. И 2. Гледам в предни коментари си писал, че отопляваш 100кв.м. а аз съм с 65кв.м. дали няма нужда от някоя корекция на някой параметър. Имам и термо вентили но така и не ги ползвам отворени са до края всички до един.Така, с тези параметри управлението върви и по трите начина. След като запали се разгорява и след малко димните газове я спъват за да не топлиш комина и атмосферата и така продължава докато стигне обикновено темп. на стаята, при което те почват да я спъват (влиза в модулация демек) ако по някаква причина вдигне темп. на водата до зададената тя ще я спъне. Врътката е в параметри 10 и 18, намалени са доста и на мощност 6 (най-ниската) всъщност само тлее. Сега съм я оставил да работи на 4 степен ако видя зор ще я вдигна на аuto. Относно Термо вентилите, направи си ги за всяка стая да ти поддържат колкото ти трябва и не ги закачай. Имай предвид, че може да се наложи да си поиграеш с параметър 10 в зависимост от качеството на пелетите. Това е времето за подаване на пелети при минимална мощност, защото ако са много малко може да ти включва по някой път (когато дълго е в модулация) аларма че няма пелети. Ако се случи просто я угаси и я включи все едно наистина са свършили пелетите и може да вдигнеш с 1 Пар. 10 и така докато я напаснеш , при мен в момента е 7 , но с по читави пелети е работела и на 4. Ами това е май, ако има нещо питай и кажи какво е станало.
estzvetanov написа:А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли еkamina.alba18kw написа:А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/quote
Най вероятно ще стане много топло и ще ти гори повече
kamina.alba18kw написа:А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли е първи наблюдения.запали добре в смисъл нормално.сега в момента темп.на водата е на 65гр нагласена. Но варира вдига до 55 и започва да намалява до 43 44 и пак засилва димните варират от 95 до 110 .това е първо наблюдение.не е ли ниска темп на водатаestzvetanov написа:kamina.alba18kw написа:А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/quote
Най вероятно ще стане много топло и ще ти гори повече
estzvetanov написа:Прочети пак това, че обърках отговора одевеkamina.alba18kw написа:А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/q
Ами точно това е замисъла, само че като я достигне вместо да угасне ще тлее без да гасне.
Просто въведи моите параметри и я остави да работи поне 24 часа за да си влезе в режим. Имай предвид, че като ги въведеш ще промениш и темп. На водата и стайната, да не се шашнеш какво става.
И не забравяй първо на едно листче да си запишеш сегашните параметри, че ако нещо не ти хареса да знаеш как да ги върнеш.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: