• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kamina.alba18kw - специалист
Утре ще отделя време и ще видя какво ще маправя.Явно е по сложно от колкото мислех. Много не съм на ясно с настройките :( съжалявам че ви губя времвто
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Здравейте. Имам камина еко спар алба 18кв. Имам и следният въпрос. Тъй като не съм много наясно с настеойките, бих искал да решим заедно слесния казус. Тъй като искам да правя стайна температура от 22 23гр. съм я нагласил на стаен термостат на 22 примерно. Запалвам я, работи няколко часа и след като направи 22.3гр спира работа. След известно време и спадане на темп до 21.7гр запалва отново. След това гори около 30 мин и отново загасва на тези 22.3гр. Искам да я накарам да гори постоянно и полека без чести загасвания, което ми прави в известен смисъл проблеми. Дайте ми идея как да го сторя. Апартамента е 65кв. Не е голям но по малка камина не намерих. Бих бил благодарен ако nikrum ми каже своето мнение, тъй като четох много негови статий и коментари и се убедих, че знае за какво става въпрос.Ако трябва утре ще напиша всеки параметър с каква стойност е... ако е нужно. Моля Ви за сериозни и адекватни съвети. Нов съм и не съм на ТИ с камината. Благодаря сърдечно. :tonqe
Това e твоята игра (виж настройките по-долу), аз съм със същата камина, от половин месец гори без да гасне, спирам я аз за да я почистя. За всеки случай обаче преди да променяш каквото и да било си запиши сегашните настройки. И кажи дали са се получили нещата както ги искаш.
1-10
3-125
4-175
5-120
6-30
7-250
8-10
10-5
18-25
19-230
20-140
21-140
22-160
23-170
24- 130
28-180
50-10
51-120
52-55
53-10
54-75
55-70
56-72
57-190
58-100
59-60
60-45
61-30
62-210
67-53
68-47
70-150
76-1
92-1
94-0
95-7
96-7
101-180
Благодаря ще ги пробвам. Имам само два въпроса. 1 температувата на водата ли гледаш или на стайния датчик и на какви стойности са. И 2. Гледам в предни коментари си писал, че отопляваш 100кв.м. а аз съм с 65кв.м. дали няма нужда от някоя корекция на някой параметър. Имам и термо вентили но така и не ги ползвам отворени са до края всички до един.
sstenly1 написа:
startx написа:
sstenly1 написа:
Напиши параметър 50 и 53.
Отговора ще е 20 или 10 ;)
Аз залагам на 3 и 3,ако наистина я настройва на 22 градуса.За това толкова често се пали и гаси.
Параметър 50:1параметър 53:1
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Благодаря ще ги пробвам. Имам само два въпроса. 1 температувата на водата ли гледаш или на стайния датчик и на какви стойности са. И 2. Гледам в предни коментари си писал, че отопляваш 100кв.м. а аз съм с 65кв.м. дали няма нужда от някоя корекция на някой параметър. Имам и термо вентили но така и не ги ползвам отворени са до края всички до един.
Така, с тези параметри управлението върви и по трите начина. След като запали се разгорява и след малко димните газове я спъват за да не топлиш комина и атмосферата и така продължава докато стигне обикновено темп. на стаята, при което те почват да я спъват (влиза в модулация демек) ако по някаква причина вдигне темп. на водата до зададената тя ще я спъне. Врътката е в параметри 10 и 18, намалени са доста и на мощност 6 (най-ниската) всъщност само тлее. Сега съм я оставил да работи на 4 степен ако видя зор ще я вдигна на аuto. Относно Термо вентилите, направи си ги за всяка стая да ти поддържат колкото ти трябва и не ги закачай. Имай предвид, че може да се наложи да си поиграеш с параметър 10 в зависимост от качеството на пелетите. Това е времето за подаване на пелети при минимална мощност, защото ако са много малко може да ти включва по някой път (когато дълго е в модулация) аларма че няма пелети. Ако се случи просто я угаси и я включи все едно наистина са свършили пелетите и може да вдигнеш с 1 Пар. 10 и така докато я напаснеш , при мен в момента е 7 , но с по читави пелети е работела и на 4. Ами това е май, ако има нещо питай и кажи какво е станало.
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва
estzvetanov - специалист
[quote="kamina.alba18kw"]А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/q

Ами точно това е замисъла, само че като я достигне вместо да угасне ще тлее без да гасне.
Просто въведи моите параметри и я остави да работи поне 24 часа за да си влезе в режим. Имай предвид, че като ги въведеш ще промениш и темп. На водата и атаката, да не се шашнеш какво става.
И не забравяй първо на едно листче да си запишеш сегашните параметри, че ако нещо не ти хареса да знаеш как да ги върнеш.
Последна промяна от estzvetanov на чет ное 16, 2017 10:13 am, променено общо 1 път.
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/quote

Най вероятно ще стане много топло и ще ти гори повече
А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли е
kamina.alba18kw написа:
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/quote

Най вероятно ще стане много топло и ще ти гори повече
А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли е първи наблюдения.запали добре в смисъл нормално.сега в момента темп.на водата е на 65гр нагласена. Но варира вдига до 55 и започва да намалява до 43 44 и пак засилва димните варират от 95 до 110 .това е първо наблюдение.не е ли ниска темп на водата
estzvetanov - специалист
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/q

Ами точно това е замисъла, само че като я достигне вместо да угасне ще тлее без да гасне.
Просто въведи моите параметри и я остави да работи поне 24 часа за да си влезе в режим. Имай предвид, че като ги въведеш ще промениш и темп. На водата и стайната, да не се шашнеш какво става.
И не забравяй първо на едно листче да си запишеш сегашните параметри, че ако нещо не ти хареса да знаеш как да ги върнеш.
Прочети пак това, че обърках отговора одеве
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: