estzvetanov написа:Благодаря estzvetanov за акъла .Проблема с паленето и гасненето се оправи с детонацията намалих пелетите и засега е ок без да бутам PAR-00.Темите с с тия машинки ми допадат ще следяLambata написа:Това е времето, през което работи запалката за да запали пелетите, за по-малко пелети увеличи пар 3.estzvetanov написа:Така няма ли да натрупа повече пелети преди да запали
Относно детонациите при паленето пробвай
пар. 0 да го направиш 40 и виж как ще е, обикновено е 30. Като си вземеш читави пелети го върни пак на заводската стойност. И кажи какво е станало за инфо и на други с такъв проблем.
Проблема с темп. на палене и гасене оправи ли се?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lambata
- помощник
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
filmatoplo
- майстор
В Ютуб има клип на една камина ,пали и бум- не е приятно но се оправя .
filmatoplo
- майстор
Да -тази година развалиха качеството за сметка на цената . 

nelim
- специалист
filmatoplo написа:Да -тази година развалиха качеството за сметка на цената .Аз август месец взех 2 тона на 350лв с доставката в Пловдив, тъй като видях че няма да ми стигнат, от 2 месеца отчаяно се опитвам да взема още 1 тон , ама нейсе ;)
Няма.. уж в завода имали дерт, иначе тия дето имам от лятото не са лоши, горят добре, не съм имал проблем досега с палене или бумкане ;)
sstenly1
- специалист
nelim написа:Преди около месец звънях в завода им за да попитам за наличности,и ми бе обяснено че чак след Нова Година ще могат да осигурят,имали"много голяма поръчка за Италия"filmatoplo написа:Да -тази година развалиха качеството за сметка на цената .Аз август месец взех 2 тона на 350лв с доставката в Пловдив, тъй като видях че няма да ми стигнат, от 2 месеца отчаяно се опитвам да взема още 1 тон , ама нейсе ;)
Няма.. уж в завода имали дерт, иначе тия дето имам от лятото не са лоши, горят добре, не съм имал проблем досега с палене или бумкане ;)

marin_ks
- специалист
Колеги, споделете настройки за Аурига 25В. Уж ми е настроена добре. Гори нормално. Няма бумтене при палене или пр. Не цапа прозорчето (чистя го веднъж в седмицата,иначе само прашинки се натрупват на него и се чистят с прахосмукачката). Чистя я всеки ден. За месец ноември до сега ми е глътнала 32 чувала по 15кг. и ми се струва че са много. Топля 4 стаи средно по 15 кв .м и баня с три алум. глидера.
Пра 10-18;
18-55;
24-135;
28-180;
55-52.
Темп на водата е 65 но никога не я достига.
В стаите 21,5 с два градуса хистерзис пар 50 и 53 са 10.
Обучението ми по настройките е само от нета и най-вече от този форум, но не съм сигурен, че всичко е наред. Ако някои може да помогне -
Благодарности!
Пра 10-18;
18-55;
24-135;
28-180;
55-52.
Обучението ми по настройките е само от нета и най-вече от този форум, но не съм сигурен, че всичко е наред. Ако някои може да помогне -
Благодарности!
estzvetanov
- специалист
marin_ks написа:Колеги, споделете настройки за Аурига 25В. Уж ми е настроена добре. Гори нормално. Няма бумтене при палене или пр. Не цапа прозорчето (чистя го веднъж в седмицата,иначе само прашинки се натрупват на него и се чистят с прахосмукачката). Чистя я всеки ден. За месец ноември до сега ми е глътнала 32 чувала по 15кг. и ми се струва че са много. Топля 4 стаи средно по 15 кв .м и баня с три алум. глидера.Направи пар. 55 = 100 и ще се пооправят нещата, защото сега е спъната по димни газове и като станат 104 градуса камината влиза в модулация и не успява да стопли водата. Това е моята хопотеза за прблема. Имай предвид, че най-вероятно ще ти вдигне разхода. И пиши какво е станало за да има инфо и за другите, които имат подобен проблем.
Пра 10-18;
18-55;
24-135;
28-180;
55-52.
Благодарности!
Сега се огледх.... защо за тези 70 квадрата грубо си сложил 25 киловата камина не ти ли идва малко мощна?
filmatoplo
- майстор
55-160.
marin_ks
- специалист
estzvetanov написа:Общо в четирите стаи има 6 радиатора 1600 х 500. Н е знам защо но камината не успява да ги сгрее. На трета мощност, показва че е на 16 киловата и повече от 120 градуса на димните газове не покачва.(пар 55-100) Странното е че пелетите като количество си вървят. За месец ноемрви ( като се има в предвид че имаше доста топли дни) са изгорени 35 чувала по 15 кг. И това не знам дали е в норма или не. Факт е,че темп в стаята където е датчика е на 21,4 и хистерзис + - един градус, а навън е нула. Притеснява ме когато навън стане -10. Искам да разбера как точно да е настроена за да ми върши работа и да нямам огромни загуби....marin_ks написа:Колеги, споделете настройки за Аурига 25В. Уж ми е настроена добре. Гори нормално. Няма бумтене при палене или пр. Не цапа прозорчето (чистя го веднъж в седмицата,иначе само прашинки се натрупват на него и се чистят с прахосмукачката). Чистя я всеки ден. За месец ноември до сега ми е глътнала 32 чувала по 15кг. и ми се струва че са много. Топля 4 стаи средно по 15 кв .м и баня с три алум. глидера.Направи пар. 55 = 100 и ще се пооправят нещата, защото сега е спъната по димни газове и като станат 104 градуса камината влиза в модулация и не успява да стопли водата. Това е моята хопотеза за прблема. Имай предвид, че най-вероятно ще ти вдигне разхода. И пиши какво е станало за да има инфо и за другите, които имат подобен проблем.
Пра 10-18;
18-55;
24-135;
28-180;
55-52.
Благодарности!
Сега се огледх.... защо за тези 70 квадрата грубо си сложил 25 киловата камина не ти ли идва малко мощна?
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература