nikolov333 написа:Сега Ви разбрах! Благодаря!
"Земното" трябва да има много ниско съпротивление към земя т.е.да има колкото е възможно по-добър контакт с нея. В твоя случай щом не протича ток през крушката към земя значи заземяването ти няма добър контакт с нея или с нулата, която принципно трябва да е многократно заземена. В случая вероятно има лоша връзка между нула и заземяване, в мястото където са обединени или прекъсване по линията до таблото. Най-добре е да се обединят в главното табло или в електромерното, в зависимост от мястото, където 2 или 4 проводната захранваща линия, става 3 или 5 проводна
arxd129 написа:Има проектна документация, инсталацията има поне пет години гаранция! Ако имаш проблеми с инсталацията си предяви правата по гаранцията, но не ръчкай сам на сляпо и не викай сульо и пульо да ти рови по инсталацията.plamen6703 написа:Ако разума преобладаваше сред добродетелите ти нямаше да се хванеш да се занимаваш с неща, от които нищо не разбираш. Има вероятност без да разбереш, от направи си сам да го докараш до самоубий се сам.Ами да! До този извод стигнах и аз преди няколко дни. Но... стигнах до този извод, преди евентуалното четвърто посещение на различни майстор-електричари, дето ми предлагаха да шунтират това-онова. И тримата искаха да ме освободят от пре-сложната ДТЗ. Ненужна била. Шунт! И толкоз: Преди 15 години (когато не е имало ДТЗ според тях) пак е имало ел.инсталации!!!??? Таквиз ми ти работи...
Както и да е. Да приемем, че съм трикратно попаднал, случайно разбира се, на пишман-електричари.
Надявам се в този форум да пообщувам с майстори, различни от онези любители на шунта.
Затова - моля обяснете ми какъв е проблема с описаната ДТЗ. От къде произтича той? А кой ще го оправя проблема - това е друга тема. Просто - друга.
Предварително благодаря на всички за евентуалните им постинги в опитите им да ми обяснят проблема с апартаментната ми ДТЗ.
PS.
Нека спомена, че сегашното състояние на апартаментната ми ДТЗ не плод на мой "майсторлък", ел. инсталацията ми е дело на професионалисти. Преценката за които оставям на вас.