hidrazin написа:Истината е една - никой читав акумулатор не се нуждае от дозареждане при изправен автомобил и каране.Мисля, че няма спор в тази посока, но авторът на питането си призна, че не кара. Освен това има разлика дали си в София, Варна или Враца - във Варна средните разстояния са 10-15 км. т.е. едно стартиране на 10 км., 10 мин. каране и следващо стартиране след 8-9 часа за още толкова каране. Същата работа е и с мотоциклетите (май стана въпрос и за такъв акумулатор), караш цяло лято, ама 6-7 месеца моторът е в гаража и никой не се сеща, че там също има акумулатор - зарядни си трябват, но и мързелът в общия случай надделява. Въпрос на личен избор е дали да си дозареждаш акумулатора или да ходиш на сервиз или да си купуваш всеки сезон нов.
Разбирайте каране по 20-30 километра на ден с 3-4 стартирания на двигателя.
Не говоря за 30 километра на ден с 30 стартирания...
От много години като чуя - "Да ми направиш едно зарядно" , "Да ми видиш зарядното" , "Имам тука едно зарядно..." ... и ми се![]()
![]()
![]()
Някой тук се изказа, че германците си нямали зарядни, а ходели на сервиз - опитах се да му повярвам, ама нещо не ми се получи, все още не съм чувал в някой сервиз да зареждат акумулатори за половин-един час, вероятно ти слагат нов и те пускат да пасеш или просто там се кара, а тук сме си складирали кочините и ги "припалваме" веднъж на месеца.