kozl написа:Ама не ми харесва да се повтарям. Писал съм кого да търсиш. Ако там ти откажат тогава ще гоДааа. Пропуснал съм препоръката за това, кого да търся.![]()
И се зачетох отново в темата
Предполагам това си имал предвид
kozl написа: Има в София фирми де обслужват ЧЕЗ. В информационните центрове бяха написани. Въпроса е дали ще искат да се занимават с подобен случай и ако да срещу какво заплащане.Така.... Заплащането не е проблем.
Проблем е следното:
Да приемем, че в ел.шкафа го има въпросния клеморед. Вътре в шафа го има, приемаме!!!
Който клеморед, казвате, трябва да е СЛЕД електромера.
Тогава, първо - от шкафа не излизат ЖЗ проводници.... Което е доста смущаващо (защото в моя апартамент влиза ЖЗ проводник 10 кв. милиметра - за "НУЛА").
Второ - Ако има максима, че задълженията и правомощията на ЧЕЗ са "до електромера", тогава защо да търся ЧЕЗ, ако максимата е валидна? А ако не е валидна - тогава задълженията и правомощията на ЧЕЗ до къде се разпростират? Къде е границата, след която ЧЕЗ няма да се отзоват дори и след заплащане?
Трето - ЧЕЗ предоставят ли "земно" на абонатите си? Или заземяването на абонатите им е извън асортимента на ЧЕЗ?

Благодаря.
PS.
Питам, за да знам за какво конкретно да се обърна към ЧЕЗ.

... То че ще ги търся ЧЕЗ е ясно.
Какво конкретно да искам от тях.
Благодаря за компетентните ви препоръки.
PPS.
Да помоля всички за още нещо: Бихте ли споделили с мен имена, адреси и/или телефони на въпросните фирми, обслужващи ЧЕЗ. На сайта им - няма инфо. Или поне не видях.