Понеже отново се натъквам на заблудени потребители, на които за отопление на 60 квадрата са им продали Аурига 25, бих искал да напомня, че преминавайки на камина с по - малка мощност хем ще им отшумят проблемите, хем ще им падне разхода. В тази връзка, предлагам чист бартер на Алба 18 на един сезон в отлично състояние и с отлични настройки, срещу Аурига 25. Към момента с Албата топля 140 квадрата, нп догодина ще пусна още две стаи и мощността няма да ми стига. Наблягам на факта, че към момента за 140 квадрата ми е напълно достатъчна, а разходът ми е малко над три тона за сезон. Весели празници, колеги. При интерес ще споделя и параметрите.
Венус12кв написа:Здравейте, и весели празници на всички тук.Пробвайте първо да изчистите димоотводните тръби и кюнците, предполагам че проблема го прави при 1 степен в топло време. Най верятно се е задръстила и на ниските степени не и стига въздуха, при което загасва изстива започва да вдига степените (пуска повече пелети) но не може да разпали, пелетите се натрупват и задръстват. И както каза колегата дайте настройките, да видим за какво иде реч на първо време
Така от септември имаме пелетна камина екоспар Венус 12 кв. В началото след първоначалната настройка всичко си беше ок, но започна да препълва кошничката с пелети и да стигат чак до шнека. Запушват се дупките на кошницата въздуха спира и така на половин чувал пелети спирам чистя и стъклото черно и така. След като моя мъж реши, че ще промени нещо за да се оправи, вкязох в този сайт прочетох всички коментари и започна едно голяямо настройване. Нищо не постигнахме с това. Затова ако някой може да ни помогне с настойки(ако са различни) от файловете на 10 стр. И съвет какво да променим. Защото по празниците няма кой да дойде от сервиза. Ще смв благодарни.