lov написа:И на края ще се окаже я термозащитата на магнетрона или по вероятно разкривена врата и някое микро ключе не затваря от защитата.Ще пробвам. Иначе аз не съм писал какъв точно е проблема. Микровълновата започва да пищи сама - все едно някой натиска копчетата по панела. Когато се опитам да наглася таймера вместо да ги наглася през 10 секунди скача на 2 мин. 5 мин. пак връща на 10. В повечето случай натискам копчетата, но просто не реагира, само издава звуков сигнал и до там. Или нагласям минутите обаче старт бутона не действа. Изключвам я за 1 нощ и сутринта издържа едно затопляне. След разглобяване и нагряване на платката работи 2-3 дни. След смяната на електролитните кондензатори поработи 4-5 дни и пак същия проблем. Ето това е модела на фурната ЦЪК. Закупена е 2015 май месец. Проблема е от около 2 месеца.
А иначе има и един много ефективен начин за оправяне на платки. Тука във форума гарантират, че е на 100% сигурен. Сваляш платката и я слага за една нощ във фризера. И капацитета на кондензаторите се оправял а също и честотата на кварцовете. За студените спойки да не говорим.
Пробвай пък може и да помогне и не забравяй да пишеш за резултата.

Сега сериозно, грамотен човек си, печката е почти нова, пробвай да потърсиш помощ от приятел /специалист/ за ремонта. Знам, че почти всеки, който се е научил да ходи може да ремонтира електроника, но ме послушай и няма да сгрешиш