• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pitankata00 - специалист
lov написа:
И на края ще се окаже я термозащитата на магнетрона или по вероятно разкривена врата и някое микро ключе не затваря от защитата.
А иначе има и един много ефективен начин за оправяне на платки. Тука във форума гарантират, че е на 100% сигурен. Сваляш платката и я слага за една нощ във фризера. И капацитета на кондензаторите се оправял а също и честотата на кварцовете. За студените спойки да не говорим.
Пробвай пък може и да помогне и не забравяй да пишеш за резултата. :)
Ще пробвам. Иначе аз не съм писал какъв точно е проблема. Микровълновата започва да пищи сама - все едно някой натиска копчетата по панела. Когато се опитам да наглася таймера вместо да ги наглася през 10 секунди скача на 2 мин. 5 мин. пак връща на 10. В повечето случай натискам копчетата, но просто не реагира, само издава звуков сигнал и до там. Или нагласям минутите обаче старт бутона не действа. Изключвам я за 1 нощ и сутринта издържа едно затопляне. След разглобяване и нагряване на платката работи 2-3 дни. След смяната на електролитните кондензатори поработи 4-5 дни и пак същия проблем. Ето това е модела на фурната ЦЪК. Закупена е 2015 май месец. Проблема е от около 2 месеца.
plamen6703 - майстор
Везната се накланя към поставяне във фризера за едно денонощие :-D
Сега сериозно, грамотен човек си, печката е почти нова, пробвай да потърсиш помощ от приятел /специалист/ за ремонта. Знам, че почти всеки, който се е научил да ходи може да ремонтира електроника, но ме послушай и няма да сгрешиш :partyman:
ben84 - специалист
Да не е запекло некое копче?
Срам не срам, аз си ползвам една Мидеа от контейнера от години. При нея беше нещо подобно. Не помня пищяла ли е, ама не се поддаваше на команди или се държеше нелогино. След смяна на "пуканките" и ревизия на онова колело, де се върти безконечно, всичко си дойде на мястото.
:partyman:
gogo7777 - майстор
plamen6703 написа:
Везната се накланя към поставяне във фризера за едно денонощие :-D
Сега сериозно......
Сериозно ли? Тая твоя лоялност към сервизите започва да придобива розов фон.
pitankata00 - специалист
Еми, ще я водя на сервиз явно. Аз повече от това не разбирам. Така и така сме започнали за микровълнови. А бе гледам отдолу където вървят колцата на едно място има ръжда.... от какво може да е. Дали че не винаги се ползва похлупак за парите........ ?! Аз малко на 180 градуса извъртях ама .....
plamen6703 - майстор
Въобще не се заглеждай по такива неща :) Тая печка е да ти слугува на теб, не ти да слугуваш на нея... и няма да векуваш с нея :) :partyman:
petromaniq66 - специалист
Защитата на магнетрона няма общо с управлението - прекъсва захранването на цялата техника. Но не е за питащия работа да рови, освен ако не е да стане нещо жертва на науката... :)
lov - майстор
Кристалното кълбо го счупи котката. Боба тука не е на почит.Еле пък шарен да мое да се гледа на него нема. Остана на женки пъп да врачувам но то кат почна с пъпа и се сщам за други работи и до твоята печка не стига ред.
Та ако беше казал модела еле пък и накоя снимчица на платка и най вече със симптомите можеше барем едни карти да фърлим. Те малко не помагат на микровълновите но пък знае ли човек можеше и да подскажат нещо. :-D
Та Пламен беше прав кат те насочи за сервиза а за да не объркаме нещо работата слагай я във фризера. По сигурно няма на къде и до пролетта да стои там няма да се развали повече. :lol:
gogo7777 - майстор
pitankata00 написа:
.....Аз малко на 180 градуса извъртях ама .....
Точно така...Сега спокойно можеш да напсуваш който и да било. Традиция.... :-D
pitankata00 - специалист
Ай ще ви е*** майката. да ви го ту** у ***** :axe:
Обичаят е спазен от двете страсни. Питаш за загара на кожата през август, то ти се обяснява за ланския сняг. Ама как ще познаем, че форума е български. :lol: :lol: :lol: :lol: :drinkers:

Иначе модела съм го посочил по горе Gorenje MO 20 DGE. ето и малко снимки:

Прикачен файл

20171229_064853.jpg

Прикачен файл

20171229_064831.jpg

Прикачен файл

20171229_064817.jpg

Прикачен файл

20171229_064814.jpg
  • 1
  • 2
  • 3