От магазин ги вземам от Ямбол.Трябва да ги има в големите магазини и магазини, където продават продукти на БОШ, не са някаква екзотика, масови са си.
Всичко за дърводелството
EDI
- майстор
1647 мнения в "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството"
hakama
- специалист
Вероятно ще поръчам спалнята да ми и изработят в Троян или Велинград... та ще трябва да знам какво да искам или какво да избегна , предвид разстоянието.
Въпроса е по какъв начин трябва да се направи от чам (и по какъв не)?

Мислех да я отхвърля наклона на таблата, предвид това че ще има усуквания и евентуално скърцания?!
Примерът с пейката по-назад в темата ми се струва лесен, но нетраен вариант. Ако беше ОК, защо тези ще си играят да огъват?
Това не го разбрах:
Какво представляват ?
2. С тази машина ще може и сглобката при ъглите да се направи, като ще може да се избегне луфта и разминаването при сглобката (А1)?
Сглобка Б е краен вариант.

Може би с такава сглобка, но по-масивна:
metalna sglobka s rapidib.jpg (15.59 KиБ) Видяна 1294 пъти
Въпроса е по какъв начин трябва да се направи от чам (и по какъв не)?

Мислех да я отхвърля наклона на таблата, предвид това че ще има усуквания и евентуално скърцания?!
Примерът с пейката по-назад в темата ми се струва лесен, но нетраен вариант. Ако беше ОК, защо тези ще си играят да огъват?
Това не го разбрах:
miliad написа:Задната табла: простото обяснение е, че отзад слагаш две, три дъски вертикално. От едната страна в горната половина са отрязани под наклон.За тях захващаш хоризонталните дъски.Предложиха ми с вкопани плоски дибли[/u][/i]. Може ли всеки дърводелец да ги направи?
Какво представляват ?
2. С тази машина ще може и сглобката при ъглите да се направи, като ще може да се избегне луфта и разминаването при сглобката (А1)?
Сглобка Б е краен вариант.

Може би с такава сглобка, но по-масивна:
Прикачен файл:
metalna sglobka s rapidib.jpg (15.59 KиБ) Видяна 1294 пъти
KingLin
- майстор
Тая чупка аз бих я направил с помощта на ей такива гредички които ще "облека":

гледка от страни
Untitled.jpg (4.56 KиБ) Видяна 1288 пъти
Каквато и да е конструкцията след време скърцане ще има. Ако добре си спомням 70 градуса беше идеалният ъгъл при пейките и тук бих го приложил също. Чупката отдалечава леглото от стената и оставя повече място за проветрение.
Вкопаните плоски дибли (или бисквитки) се ползват при съединяване на два елемента. Както обикновените. С какво са по-добри да кажат по-знаещите. Машините дето си показал на линка се ползват за по-голяма прецизност.
Луфта при 45 градусовата сглобка се избягва лесно и изцяло зависи от майстора. Добрите инструменти биха помогнали. Опита на майстора обаче помага повече.
Крепежите би трябвало майстора да си знае. Варианти много. Има и такъв при който планката е вкопана и не се вижда.
В кратце - ако се втеляваш за 1 мм при такова легло бая зор ще си докараш.
Прикачен файл:
гледка от страни
Untitled.jpg (4.56 KиБ) Видяна 1288 пъти
Вкопаните плоски дибли (или бисквитки) се ползват при съединяване на два елемента. Както обикновените. С какво са по-добри да кажат по-знаещите. Машините дето си показал на линка се ползват за по-голяма прецизност.
Луфта при 45 градусовата сглобка се избягва лесно и изцяло зависи от майстора. Добрите инструменти биха помогнали. Опита на майстора обаче помага повече.
Крепежите би трябвало майстора да си знае. Варианти много. Има и такъв при който планката е вкопана и не се вижда.
В кратце - ако се втеляваш за 1 мм при такова легло бая зор ще си докараш.
EDI
- майстор
Аз не бих подходил към нито един от двата варианта на сглобка за леглото, но ако избора ти се свежда до двата при сглобка А, ако я направят с ДОМИНО и хубаво лепило, ще стане добре.Не е лошо краката да са от квадратен масив и да са закрепени точно в ъгъла, да носят всяка от дъските на рамката.А за ъгъла на таблата, както е показал КИНГ ЛИН, като вече гредичките могат да се оформят декоративно по всякакви начини.
nautilus33
- майстор
Хайде честита Нова година на всички!
Да питам- какви трябва да са оборотите на мотора, за направата на малко стугче. Ще се ползва за дребни нещица като дървени мъниста и други такива елементи с дължина не по-голяма от 11см и диаметър 2-3см.
Да питам- какви трябва да са оборотите на мотора, за направата на малко стугче. Ще се ползва за дребни нещица като дървени мъниста и други такива елементи с дължина не по-голяма от 11см и диаметър 2-3см.
plamen6703
- майстор
На моя са 1500 об., а на шпиндела вече се регулират като най-ниските са около 500-600 об, а най-високите около 3000 об. 

nautilus33
- майстор
Ясно. Че гледах едни, ама от 5000 нагоре, и ми се видяха високи. Значи за нещо с около 1500 да гледам.
Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература