Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks - специалист
sstenly1 написа:
kamina.alba18kw написа:
Замисляли ли сте се колега тази клема с мостчето за какво служи,и защо е замостена :?:

Замислял аъм се колега, но в този живот не всеки знае всичко, а и никой не се ражда научен. Надявам се да споделите тъй като вашето знание не е нужно да става подигравка за незнаещите като мен :) без лоши мисли. Ще се радвам да науча много нови неща.

Не съм имал за цел да се подигравам с никой,идеята ми бе да те накарам да потърсиш малко информация за да ти се изясни кое за какво служи.Тъй че на бързо и накратко:

Клемата с мостчето-ще ти свърши работа ако използваш външен термостат(устройство което се закупува отделно,поставя се в стаята в която искаш да следиш и контролираш температурата и при постигане на желаната температура подава сигнал и камината изгасва и обратното.Самия сигнал се изразява в прекъсване на връзката от термостата м/у двете клеми(там дето е мостчето).Когато има връзка м/у двете клеми камината работи,и когато постигнеш желаната температура,термостата разкъсва връзката (дето сега е мостчето) и камината изгасва.Все пак този начин на управление на камината трябва да бъде разрешен от менюто.Ето тоя момък го е обяснил как става https://www.youtube.com/watch?v=nJeAG66Rbqo.Полярността на самия сигнал е (-) или маса към отворен колектор,тъй че спокойно може да се пипа с пръстчета.Същата клема евентуално може да бъде използвана за дистанционно управление на камината с разни джаджи с мрежови или друг вид достъп.

Другия вариант(който е по-лесният)е да удължиш вече съществуващия кабел на датчика за стайната температура(онзи черния) ,НЯМА ПОЛЯРНОСТ.Там начините са доста и разнообразни,но най-интелигентният според мен е да го проследиш къде отива и от там да се удължи директно,самия той отива на контролера зад металните капаци,където завършва на малки клеми,същите можеш да издърпаш нагоре и после да им отвиеш болтчетата.Относно вида на използвания кабел за удължаване,добре е да е меден.[/quote]

Ама тоя кабел има няма стана два месеца как го удължаваме и още си е 1,5 м. Хайде режи го най-сетне и да го местиш.......
kamina.alba18kw - специалист
Ама тоя кабел има няма стана два месеца как го удължаваме и още си е 1,5 м. Хайде режи го най-сетне и да го местиш.......[/quote]

Така е да, доста време се чудя и все не мога да се престраша. Ам като ме е страх да не прецакам нещата. Знам, че имам вариант и по вода да се грея, но тогава става много ЖЕШКО. Но тея дни ще купя кабел 2х 0.20 и ще кълцам пък каквото стане. Ще пиша какво съм сътворил . :))) Страх лозе пази. Мамка им и жици.
marin_ks написа:
muko написа:
Здравейте колеги! За много години, живи и здрави всички!
Към въпроса - 2017 г. си сложих Еко Спар Аура 18Кв, човека който ми прави инсталацията и настройките е заключил менюто и немога нищо да променя, а ми се появи едно часовниче някъде посредата на дисплея-за програматора и сега гасне на определено време, но аз не мога да влезна да го изкюча. Мога ли в крайна сметка да го изкюча така както ми е закючено всичко? Ако може някой да сподели как става......
Заключен е дисплея отключи го и спри седмичния програматор и ще работи само когато ти я пуснеш и на каквато температура искаш
Незнам на кое казвате "заключен дисплей" но при мен ми дава да минавам првз меютата със стрвлките, като мога да променям параметите само на степента на горене от 1до5, като отида на часовника мога да влезна и да променя някакви числа от 1до4, като на 2 стои известно време и ми изписва ON, но никъде не намирам Off. и на контейнера мисля ми даваше High и Low. Последното което ми е излизало представляваше нещо такова: [----r] което изобщо не го знам за какво е, но не мога да го променям. Та как става това откючване ми е заключен дисплея?
marin_ks - специалист
muko написа:
marin_ks написа:
muko написа:
Здравейте колеги! За много години, живи и здрави всички!
Към въпроса - 2017 г. си сложих Еко Спар Аура 18Кв, човека който ми прави инсталацията и настройките е заключил менюто и немога нищо да променя, а ми се появи едно часовниче някъде посредата на дисплея-за програматора и сега гасне на определено време, но аз не мога да влезна да го изкюча. Мога ли в крайна сметка да го изкюча така както ми е закючено всичко? Ако може някой да сподели как става......
Заключен е дисплея отключи го и спри седмичния програматор и ще работи само когато ти я пуснеш и на каквато температура искаш
Незнам на кое казвате "заключен дисплей" но при мен ми дава да минавам првз меютата със стрвлките, като мога да променям параметите само на степента на горене от 1до5, като отида на часовника мога да влезна и да променя някакви числа от 1до4, като на 2 стои известно време и ми изписва ON, но никъде не намирам Off. и на контейнера мисля ми даваше High и Low. Последното което ми е излизало представляваше нещо такова: [----r] което изобщо не го знам за какво е, но не мога да го променям. Та как става това откючване ми е заключен дисплея?
Явно, че не е заключен. Когато си на часовника бутон (+), показва ON, след това ентер и ON започва да мига, тогава бутон (-) и става OFF. Така включваш или изключваш седмичния програматор. На трето ниво на часовника настройваш програмите (има 6 програми, задаваш време на работа ОТ-ДО и желаната температура). На четвъртото ниво настройваш за всеки ден от седмицата кои програми да работят.
Колеги помощ... Ново 20... от 2 дена пускам печката , изтъркана, излъскана и със съмото запалване един буен пламък. След 5- тата минута през стъклото нищо не се вижда. Все едно е горяла 3 дена. Какво става бе мамка му. Тая сутрин понапълни малко кошничката, че се наложи да отворя и да побутна пелетите да и помогна да запали и да избегна детонация евентуално. Какво се случва... а си беше добре до преди 2 дни. Палеше нормално, без буен пламък без да черни за 5 мин стъклото. Моля помогнете ми да реша проблема. Ще ви дам който параметър искате. :(
naskov - майстор
Блъсни кошничката максимално назад към запалката.
naskov написа:
Блъсни кошничката максимално назад към запалката.
Всеки път го правя. Мисля варианта да я отварям за така нареченото мащабно почистване. Макар, че е чистена преди има няма 500кг пелети. Не знам как може да работи идеално и изведнъж да си промени характера. Сигурно е женска... други идеи.
bmahob - майстор
И при комшията на 500кила иска основно, помва да мига метлата, да гасне, тпй е с Аурига
Vartasilver - специалист
kamina.alba18kw написа:
Колеги помощ... Ново 20... от 2 дена пускам печката , изтъркана, излъскана и със съмото запалване един буен пламък. След 5- тата минута през стъклото нищо не се вижда. Все едно е горяла 3 дена. Какво става бе мамка му. Тая сутрин понапълни малко кошничката, че се наложи да отворя и да побутна пелетите да и помогна да запали и да избегна детонация евентуално. Какво се случва... а си беше добре до преди 2 дни. Палеше нормално, без буен пламък без да черни за 5 мин стъклото. Моля помогнете ми да реша проблема. Ще ви дам който параметър искате. :(
Пиши всичките параметри
marin_ks - специалист
Зависи от пелетите на колко време ще се почиства "основно". При хубави пелети и правилно горене може и два тона да минат и пак да няма проблем. Комина и атмосферното налягане оказват влияние на работата заради нещо което тук наричат датчик за налягане. Гледах една камина на познати която е 25 кв и е около 7000 лв. и ми се стори, че работи на същия принцип, само дето е малко по умна де. Он-лайн е с фирмата производител и при нужда могат да погледнат настройките оттам, иначе принципа същия. Аз съм с Аурига 25В и чистих веднъж на 700-800 кг. по скоро от любопитство и мерак отколкото от нужда. Сега вече съм около 1500-1600 и мсе още не е дала индикации за почистване.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: