Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Ако не изключваш радиатора в хола, може би няма да имаш проблеми. Особено ако стане по-студено. И със заводските настройки ще работи. Ако правиш промени, записвай къде пипаш, за да може в случай на нужда да възстановиш настр.
Здравейте, за много години и Честита Нова Година. Нова Година нов проблем с камината. Прочетох отгоре отгоре темата, но май подобен проблем не видях. Температурата на водата ми е настроена в момента на 60гр., обаче не стига че я надвишава, ами стига и до 85гр. и след това се изключва (така съм си я настроила). Някой да е имал подобен проблем или да има някакво обесени от какво може да е, със сигурност не е от настройките - прегледала съм ги и са си наред. 3 таа година съм със тази камина и със същите настройки. :roll:
grants - специалист
Датчика за Т на водата може да е взел да си отива и да дава грешни стойности .. това моментно ли го прави или всеки път. А реално Т на водата колко е ? 85гр почти няма да може да се пипа тръбата за топлата вода.
burner написа:
Bolqri написа:
idavi написа:
Здравейте, от месец и половина ползвам Burnit 13kW, от преди седмица започна да дава грешка 02 при пускане. Отначало след 2-3 опит и запалваше но в момента не иска.
В по-предни постове е написано меню TP08 параметър A14 да е 0, но той си е така ... грешката остава и не иска да тръгне.
Някой има ли идея какво може да е?
Решили проблема, и при мен започна дая дава тая грешка
Ако някой има идея от какво прави така нека помага :drinkers:
Да не би да е от запушен пресостат за налягането?
Да, реших проблема. След като в книжката не е написано много добре за какво е това HV2 - "сигнализира при включен вентилатор" немога да разбера какъв вентилатор, на схмета пише, че е пресостат ... та затова след по-задълбочено наблюдаване при пробите за пускане и даването на грешката, се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем.

п.с. Нямам информация какво следи този пресостат в камината? Не съм сигурен дали въобще го има? При положение, че си следя налягането в тръбната мрежа и си е ок.
Другото е да следи налягането на изходящите газове и да се омотва нещо при високо атмосферно.
idavi написа:
burner написа:
Bolqri написа:
Решили проблема, и при мен започна дая дава тая грешка
Ако някой има идея от какво прави така нека помага :drinkers:
Да, реших проблема. След като в книжката не е написано много добре за какво е това HV2 - "сигнализира при включен вентилатор" немога да разбера какъв вентилатор, на схмета пише, че е пресостат ... та затова след по-задълбочено наблюдаване при пробите за пускане и даването на грешката, се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем.

п.с. Нямам информация какво следи този пресостат в камината? Не съм сигурен дали въобще го има? При положение, че си следя налягането в тръбната мрежа и си е ок.
Другото е да следи налягането на изходящите газове и да се омотва нещо при високо атмосферно.
Понеже не съм във вкъщи, този параметър който си променил за какво отговаря :drinkers:
lxndr - напреднал
Какво да направя за да не работи камината в режим модулация,тъй като не се самопочиства ,а и не вдига Т на водата?
burner - специалист
се позачетох в менютата в книжката и реших да вдигна T10 в меню TP05 на 30 сек. и вече нямам проблем

==================================================================================================
А каква беше стойността на този параметър, преди да го промениш на 30?
Bolqri написа:
idavi написа:
burner написа:

Понеже не съм във вкъщи, този параметър който си променил за какво отговаря :drinkers:
Параметъра е "Време за забавяне HV2 при сигнал за авария" - времето беше 20 сек. и аз го увеличих на 30.
Здравейте, отскоро и аз съм с Burnit 25kw,при 100кв.м апартамент саниран с дограма, 4 радиатора с т.глави, лира и бойлер, засега съм я настроил на 3степен пелети -3/въздух 4. Темп. на водата е 58градуса.Въпросът ми е следният, как да се избегне влизането в модулация с цел да не се налага изгасяне и запалване на камината.Възможно ли е да си гори без да изгася? Благодаря!
andy_forresite - майстор
Възможно е. Настрой първа степен да гори едва-едва и вдигни градусите на водата докато спре да се гаси. Друг вариант са таймерите.
Камината е голяма за този апартамент и сега няма студове. Бартер за алфа плам комо 15 или екоспар алба 18 и ще си по-доволен. Виктория и Грейко Bijou няма кой да смени. Италианските отпадат по понятни причини.
Модулацията не е горене на първа степен и то без продухване. Представлява промяната на степента на горене/големината на пламъка спрямо моментната необходимост от топлинна мощност - камината да превключва степените стремейки се да поддържа зададената температура на водата или ако е по стаен термостат - така да гори, че да поддържа температурата в стаята с датчика на термостата. В това определение не претендирам за научна точност и стил :)

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: