Трифон П.Трифонов написа:Беше то когато се вълнувах от коли, сега съм карач, а не поправяч - някой ден ще надникна под капака ти, ама само ако имаш нужда от помощ. Благодаря за поканата все пак!preslav написа:Трифоне, моите уважения, ама нещо не ми се вярва да имаш кола с отворен разширителен съд...Как предпочиташ, Пресли- снимка или око да види? Близо сме, та няма да е проблем. Преди няколко години и колите ми омръзнаха
tweety.vr, направи както fbr те е посъветвал!
preslav написа:Благодаря много, ето снимки, само тези двата са вързани така, само от едната страна и двете тръби, но майсторите ме убеждават, че не е това проблема.tweety.vr написа: Нали се досещате, че ако е могъл майстора, щеше да си го оправи. Какво да направя, да го вържа с въжето за врата вкъщи и докато не го оправи, да не го пускам. Звънях му пет пъти, идва, обезвъздушава и си отива. Това за него не било проблем, така били отворените системи, дрън-дрън...Да госпожо, разбирам ви, вдигнали сте ръце от майстора и сте решили да се оправяте сами с препоръки от форума - тогава прочетете какво ви е написал Румен72, вдигнете капака на колата, вижте кое къде е свързано и повторете системата в къщи. Дори на преливната тръба на разширителния съд можете да сложите капачка от автомобилен разширителен съд - не гарантирам, но се надявам проблемите ви да се решат.
А що се отнася до майстора, никак не съм гледала да ми е по-евтино, 90 лв. на точка взе човека. Просто препоръчан от доста доволни клиенти. На следващия майстор пък не му се занимава да оправя бакийте на предния и така стигам до форума, който не е ли за това създаден??? Ясно, че е най-вече за обмяна на опит, но и да бъдат споделени грешки, за да не ги повтарят хората примерно.
По повод на обезвъздушаването си мисля, че е редно да се прави когато системата е в покой т.е. помпата трябва да е спряна, котелът да не работи.
Освен това ако снимате и "болните" радиатори на някой може да му дойде допълнителна идея.
Докато намерите решение обезвъздушавайте редовно - веднъж в месеца не чак толкова натоварващо.
Успех!
А то когато е един път в месеца обезвъздушаване няма проблем, лошо е като е сутрин и вечер