• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
Да тази тръба е пак затапена/сгъната/,но църцори малко
Отдолу на РС влиза студената
Hoвoceлckи - майстор
Мисля, че това не само не е добре, но е и опасно! Правил съм го и ...
Останах с впечатлението, че помпата ти е на тавана и на горещата вода? И това съм го правил ...
Сложете си в РС да влиза отдолу топлата, от най-високата точка.
vrangelov - специалист
genzlat написа:
Драсни една схема на хидравликата, че не разбрах къде църцори. Всичко сам ли си си правил?
genzlat - специалист
Най-високите точки-физически са на тавана
Имам извод ,непосредствено до изход топла от печката,но не директно,едно коляно и един трйник е разликата- там добре ли ще е?
genzlat - специалист
vrangelov написа:
genzlat написа:
Драсни една схема на хидравликата, че не разбрах къде църцори. Всичко сам ли си си правил?

На рисунката е показано, църцори от топлата тръба дето прелива в РС
нищо не съм правил сам, сега сам действам- откакто пуснах темата
kozl - майстор
Циркулационната помпа според диаграмата има макс.напор към 6 м или това е 0,6 бара. Но когото помпата работи с пълен напор дебита е нула. Или иначе казано по-големия напор означава по-малък дебит. И не знам що толкова се кефиш от тва, че в тръбата де запушва с пръста има неудържим напор дето изправя затапени тръби.
Освен това манометрите, които ти трябват може би от 0-2,5 бара.
Hoвoceлckи - майстор
Не разбирам защо не отговаряш коректно на всичките ми въпроси :? Системата ти е доста фалшива. Вземи направи по-реалистична скица (до колкото можеш). Ако ще ти е по-лесно я надраскай на хартя и я снимай. Гледай да отразиш къде тръбите ти имат качвания и спускания. Там се обрзуват въздушни възглавници, които понякога много трудно се оправят от самосебе си (от увличане на въздуха от движещата се вода).
vrangelov - специалист
genzlat написа:
Аз не виждам да е показано. Не виждам помпата. Не виждам дължината на тръбите след колекторите. Не виждам правят ли чупки.
"Майстора" какво мисли по въпроса...
genzlat - специалист
Hoвoceлckи написа:
Не разбирам защо не отговаряш коректно на всичките ми въпроси :? Системата ти е доста фалшива. Вземи направи по-реалистична скица (до колкото можеш). Ако ще ти е по-лесно я надраскай на хартя и я снимай. Гледай да отразиш къде тръбите ти имат качвания и спускания. Там се обрзуват въздушни възглавници, които понякога много трудно се оправят от самосебе си (от увличане на въздуха от движещата се вода).
и аз не разбирам защо мислилиш,че отговорите ми са некоректни-та нали се напъвате в моя полза?
Не е ли по лесно вместо да гадаете,конкретно да предложите нова схема,която няма да ефалшива?

Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (15.14 KиБ) Видяна 1291 пъти
genzlat - специалист
vrangelov написа:
genzlat написа:
Аз не виждам да е показано. Не виждам помпата. Не виждам дължината на тръбите след колекторите. Не виждам правят ли чупки.
"Майстора" какво мисли по въпроса...

Сигурно си погледнал друга скица,има я и помпата.Тръбите са вложени е пода, не се виждат и не правят чупки-има плавни завои.
"Майстора" не знам какво мисли, каза, че ще поври и ще се оправи - приключих с него, заел съм се сам!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: