kozl написа:Козл, разочароваш ме. Не вярвам да си някой младеж, расъл в саксия.Не виждам как ще и хлътнат бузките на Притката при макс. подналягане от 0,6, които никога няма да се достигнат. Най много да си дръпне въздух ако има от къде.Hoвoceлckи написа:Слагал съм помпата на тавана, на топлата вода. Не е имало никакъв проблем. Отворена система, но студената си минаваше долу със спазен наклон.Така може да се допусне вакум във водната риза. Немам идея на какво налягане издържа, ама на вакум си мисля нема да издържи.
Тук ми се струва, че има много места, където може да остане въздух. Според мен разширителя трябва да се сложи на топлата, на неговото място - задължително обезвъздушител. Вариант е да се вдигне на високо, но има ли такава възможност?
извинявам се за закъснението,бях по задачи....
Та,много са причините,които налагат ОС,не на последно място/както прочетох в някоя от темите/-иронично,много са домашните животни....
Виждам,че с мъка и ли не,все повече се приближавате до решаването на моя казус,даже ми става мъчно, че дискусията ще свърши!
Когато се решава една задача,решението е вярно ако,са спазени условията на задачата.....
Както писах по-назад,по средата на отоплителния сезон,основен ремонт на ОИ не мога да правя-само козметичен,изразяващ се в преместването на РС на няколко места където по случайност има оставени изводи/сега се замислям,че можеби не са оставени случайно/ !!!
Надявам се с Вашата помощ,да начертаем една работеща схема,която лично ще реализирам/имам необходимите дадености/за следващата зима! Условията остават така;
1.От колекторите до радиаторите,нищо не може да се променя,освен с нова разводка,пак по-тавана,но ще стане много дълга и сповече загуби и много разбиване..
2.Камината,няма къде да се премести,защото няма комини
3.Остава разводката през тавана,тука очаквам да влезете във вихара си

4.последно ,ако ми разрешите право на мнение-да усложним малко ОИ с две помпи по тази схема или по друга......