Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Борката кърти мифки. Гледал съм сичките му клипове.
Предполагам, че не е променял настройките на горелката.
Вижда се разликата от тази и миналата година.
Андии, кога са били оборотите на вентилатора повече? А напрежението?
Аз за разлика от теб няма да сменям клавиатурата от цъкаНИЕ. Ти си уникално заядлив човек, който вярва само на видимото на 2 метра от носа си. Как да ти го обясня веднъж за винаги че новия контролер и въобще при горелките от поне година насам са много чувствителни към напрежението. Това че само аз съм писал за този проблем не означава, че такъв няма. Знам и за други, които патят от това, но не пишат тук. Този форум и особено тази тема се четат всеки ден от хиляди хора. Спри да се заяждаш и да ми правиш разни вметки по темите кога съм щял да пиша, за кой подозираш че ще пише и си намести очилцата белким видиш по-далеч от собствените си разбирания...
andy_forresite написа:
Аз за разлика от теб няма да сменям клавиатурата от цъкаНИЕ. Ти си уникално заядлив човек, който вярва само на видимото на 2 метра от носа си. Как да ти го обясня веднъж за винаги че новия контролер и въобще при горелките от поне година насам са много чувствителни към напрежението. Това че само аз съм писал за този проблем не означава, че такъв няма. Знам и за други, които патят от това, но не пишат тук. Този форум и особено тази тема се четат всеки ден от хиляди хора. Спри да се заяждаш и да ми правиш разни вметки по темите кога съм щял да пиша, за кой подозираш че ще пише и си намести очилцата белким видиш по-далеч от собствените си разбирания...
Благодаря ти, Анди! Широко скроен съм, ще си купя и очилца.
Готин си, не мога да не ти обърна внимание.
Проблеми с напрежението и оборотите няма или поне не е жизнено и количествено важен.
Излез от тунела и ако можеш- Прощавай!
kmeta1982 - напреднал
andy_forresite написа:
Борката кърти мифки. Гледал съм сичките му клипове.
Вижда се разликата от тази и миналата година.
Андии, кога са били оборотите на вентилатора повече? А напрежението?
Анди, напълно си прав... Моята горелка е от новите ( м.Април 2017г.) Аз също съм забелязал промяната на оборотите спрямо напрежението.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
новия контролер и въобще при горелките от поне година насам са много чувствителни към напрежението.
Моята е от 2015 година. Нямам обороти ама и тя прави така. При вдигане или смъкване на напрежението се усеща по звука на вентилатора. Сега остава въпроса вдигат ли се оборотите и на шнека. Ако на някой му се експериментира да направи експеримента и да сподели. Може пък да се изравнява работата ако при по висок волтаж вдига обороти и съответно повече пелети пуска шнека.
Лично мен не ме бърка ама малко ме е яд че не са фиксирани тия обороти.
Решението е ламбда контрол ама няма. :partyman:
borkata99 - специалист
Трифоне, почти не.
Ръчно си сменям мощността само, което за мене е недостатък.
Този сезон карам само на 2 степен - 15 kW, като при необходимост тя си модулира на 7 kW.
2 пъти само слагах на 3 степен - 20 kW, ама след 2 часа си смъквах ръчно пак на 15 kW.
Иначе в настройките на горелката бутам само темп. която трябва да си гони горелката.
Стандартно е зададена 80 гр., на мене ми е много и когато е по-топличко на вън за сезона задавам 65 или 70 гр.
И горелката като стигне 55 или 60 гр. и си модулира от 15 на 7 kW.
Имало е зими когато съм задавал 75 гр. и тогава тем. на водата в системата е по-висока.
Малко сложно стана, ама сигурен съм че ме разбирате. :lol:
Много съм доволен от тази комбинация и вече 5-ти сезон съм благодарен на ...............за удобството и кефа. :cool:
Rumen89 - специалист
На моята горелка както си работи добре и изведнъж започват да падат не изгорели пелети и то не от пред, а от страни на горивната камера.
gnt69 - майстор
Rumen89 написа:
На моята горелка както си работи добре и изведнъж започват да падат не изгорели пелети и то не от пред, а от страни на горивната камера.
От време на време трябва да се чисти горивната камера. Има шлака и е образувала бариера и затова на пелетите им е по лесно да вървят настрани вместо напред. Може да е от пелетите може и от настройките но си трябва чистене.
bai_bradyra - специалист
Tzinata написа:
bai_bradyra написа:
Tzinata написа:

Малко късно, но... Това се получава като умножим "Калоричността на пелетите" по "КПД":lol:
Малко късно но...Сега разбрах.Благодаря.
Адмирации за таблицата :prayer: :prayer: :prayer:
Но като се сложи това КПД 85% не се ли получават малко големи дозите?При мене почва да прелива горелката.Увеличавам въздуха-вдигат се димните.Ебати затворения кръг дет са завъртях.

Анди БРАТ ти май жена и деца нямаш.Или седиш постоянно при горелката,на спокойствие. :-D :-D :-D
Майтап,не се сърди!
Правилно ли си премерил и задал в таблицата колко ти пуска шнека за 1 час? Ако е правилно започни по малко да намаляш дозите , а не да увеличаваш въздуха. Записвай си промените за да можеш да се върнеш на предна стъпка.
Evgeniy - майстор
То колко пуска шнека и че трябват 50 грама на зареждане (примерно) е теоретично и по принцип и се различава от това, че на конкретни пелети им трябва повече време да изгорят тези 50 грама и при колко въздух... Ако е пресована прекалено суха смес, стават корави, лъскави и бавно горящи, ако е много влжна се трошат.
Та ако преливат и увеличаването на въздуха не решава проблема, може би трябва да се намали дозата или увеличи цикъла, независимо от показанията на таблицата.
filmatoplo - майстор
Tablicata biva no vernostta I zavisi ot kachestvoto na peletite.
Последна промяна от Virtex на пон яну 29, 2018 1:25 pm, променено общо 1 път.
Причина: Латиница

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: