След монтиране в събота на термовентилите с термоглавите и ориентировъчно настройване на 22 гр. по детски и спални и 25 гр. във всекидневна, нещата вече са по - добре от към разхода, а и топлината някак приятно уеднаквена. Среден разход от неделя 1,6 кг/час. при непрекъсанто горене 06,30 ч. - 22.30 ч. Два чувала по 15кг. не можа да ги изхарчи. Движи в режим P1-P2, много рядко в поддържане влиза. Бих казал че е по книгата на Грейко е. Повече чудеса не очкавам. 0,7 - 0,8 кг/ ч. може да стане средногодишен разход като включим и летните месеци.

Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivankosata
- помощник
5197 мнения в "Пелетна камина Грейко"
filmatoplo
- майстор
Трифон П.Трифонов
- майстор
Егаси, ко не е ясно, сички са ходили на математика, а останалите сме бягали от час.
Съвсем грубо- шес месеца отопление по трийсе дни са 180.
Те тва по дваесе и четри часа е 4860 часа.
Да ги кажем пет иляди часа и като турим по едно кило на час, ма пелети, не кренвирши, те ви пет тона.
На кой няма да му стигнат? На кой ши му останат? Ясно е. Среднокилочасово, ама за отоплителния сезон, без летните месеци.
В къща съм, топля са седем месеца и предвиждам парички за шес тона.
Тааааа, в масовия случай, средния разход под кило ли е?
Да, щото на няколко от самохвалците им държи топло, да са похвалят. Други си кютат на топло, а ония, в апартаментите, са облагодетелствани, поне от към разход за отопление.
Която и камина или котел да е, настроена добре, ще гори точно толкова колкото му трябва на стопанката.
Да ги кажем пет иляди часа и като турим по едно кило на час, ма пелети, не кренвирши, те ви пет тона.
На кой няма да му стигнат? На кой ши му останат? Ясно е. Среднокилочасово, ама за отоплителния сезон, без летните месеци.
Да, щото на няколко от самохвалците им държи топло, да са похвалят. Други си кютат на топло, а ония, в апартаментите, са облагодетелствани, поне от към разход за отопление.
Която и камина или котел да е, настроена добре, ще гори точно толкова колкото му трябва на стопанката.
filmatoplo
- майстор
filmatoplo
- майстор
raduloff
- напреднал
filmatoplo написа:https://play.google.com/store/apps/deta ... oard&hl=bgNqma marka - Tablet PC 7 incha.kupen ot turgovska baza Elienci. izmuchih se veche s ndgo .
burner
- специалист
Абе ако не можеш да се оправиш с този таблет, намери някой приятел да ти помогне. Днес компа ми не беше в ред, и взех моя 10 инчов таблет. Внучката беше ми нащракала разни маджарски, виетнамски и т.н. езици на клавиатурата. Но аз се оправям с тези неща - влязох в настройките и всичко стана ОК. Ако не ти включва кирилица от кълбото, плъзни пръст по интервала (шпацията) и виж какво ще ти излезе там.
Трифон П.Трифонов
- майстор
filmatoplo написа:Вероятно андроид.Kak da nakaram tablet na BG .
Настройки
Език и въвеждане
Клавиатура и методи на въвеждане
Първия малчуган, между 3 и 13 години.
Rumen72
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:Егаси, ко не е ясно, сички са ходили на математика, а останалите сме бягали от час.Баси, мойту разход идва 1,043 кила ма час , ама съм с 2 санта фибрант върху тухла четворка и 3 санта на таваните !!! За 105 квадрата !!! Или ми е калпав фаера или да са таковам у мастора
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература