• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivankosata - помощник
След монтиране в събота на термовентилите с термоглавите и ориентировъчно настройване на 22 гр. по детски и спални и 25 гр. във всекидневна, нещата вече са по - добре от към разхода, а и топлината някак приятно уеднаквена. Среден разход от неделя 1,6 кг/час. при непрекъсанто горене 06,30 ч. - 22.30 ч. Два чувала по 15кг. не можа да ги изхарчи. Движи в режим P1-P2, много рядко в поддържане влиза. Бих казал че е по книгата на Грейко е. Повече чудеса не очкавам. 0,7 - 0,8 кг/ ч. може да стане средногодишен разход като включим и летните месеци. :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
Az gorq za 18 chasa neprekusnata rabota 15 Kila .v momenta shte q zagasq zashtoto e toplo - shte spestq malko peleti.
Последна промяна от Virtex на пон яну 29, 2018 1:22 pm, променено общо 1 път.
Причина: Латиница
Егаси, ко не е ясно, сички са ходили на математика, а останалите сме бягали от час.
Съвсем грубо- шес месеца отопление по трийсе дни са 180.
Те тва по дваесе и четри часа е 4860 часа.
Да ги кажем пет иляди часа и като турим по едно кило на час, ма пелети, не кренвирши, те ви пет тона.
На кой няма да му стигнат? На кой ши му останат? Ясно е. Среднокилочасово, ама за отоплителния сезон, без летните месеци.
В къща съм, топля са седем месеца и предвиждам парички за шес тона.
Тааааа, в масовия случай, средния разход под кило ли е?
Да, щото на няколко от самохвалците им държи топло, да са похвалят. Други си кютат на топло, а ония, в апартаментите, са облагодетелствани, поне от към разход за отопление.
Която и камина или котел да е, настроена добре, ще гори точно толкова колкото му трябва на стопанката.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
:? Kak da nakaram tablet na BG .
Какъв таблет. Кажи марка и модел.
filmatoplo - майстор
:) Nqma marka - Tablet PC 7 incha.kupen ot turgovska baza Elienci. izmuchih se veche s ndgo .
raduloff - напреднал
:supz:
filmatoplo написа:
:) Nqma marka - Tablet PC 7 incha.kupen ot turgovska baza Elienci. izmuchih se veche s ndgo .
https://play.google.com/store/apps/deta ... oard&hl=bg
burner - специалист
Абе ако не можеш да се оправиш с този таблет, намери някой приятел да ти помогне. Днес компа ми не беше в ред, и взех моя 10 инчов таблет. Внучката беше ми нащракала разни маджарски, виетнамски и т.н. езици на клавиатурата. Но аз се оправям с тези неща - влязох в настройките и всичко стана ОК. Ако не ти включва кирилица от кълбото, плъзни пръст по интервала (шпацията) и виж какво ще ти излезе там.
filmatoplo написа:
:? Kak da nakaram tablet na BG .
Вероятно андроид.
Настройки
Език и въвеждане
Клавиатура и методи на въвеждане
Първия малчуган, между 3 и 13 години.
Rumen72 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Егаси, ко не е ясно, сички са ходили на математика, а останалите сме бягали от час.
Съвсем грубо- шес месеца отопление по трийсе дни са 180.
Те тва по дваесе и четри часа е 4860 часа.
Да ги кажем пет иляди часа и като турим по едно кило на час, ма пелети, не кренвирши, те ви пет тона.
На кой няма да му стигнат? На кой ши му останат? Ясно е. Среднокилочасово, ама за отоплителния сезон, без летните месеци.
В къща съм, топля са седем месеца и предвиждам парички за шес тона.
Тааааа, в масовия случай, средния разход под кило ли е?
Да, щото на няколко от самохвалците им държи топло, да са похвалят. Други си кютат на топло, а ония, в апартаментите, са облагодетелствани, поне от към разход за отопление.
Която и камина или котел да е, настроена добре, ще гори точно толкова колкото му трябва на стопанката.
Баси, мойту разход идва 1,043 кила ма час , ама съм с 2 санта фибрант върху тухла четворка и 3 санта на таваните !!! За 105 квадрата !!! Или ми е калпав фаера или да са таковам у мастора :)!
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: