Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
То се е видяло че гоним 900 стр, което е ужасно за всеки отворил темата да чете за грейко, но да подчертая, че или трябва да се каже "пауза", или "цикъл". И двете не съществуват. Причината е - зададената пауза от, в случая стандартната 45 секунди, е паузата, през която се зареждат бонбоните. В случая времето за зареждане няма значение. То може да е от всякакво, но каквото и да е то, винаги паузата е точно регламентирана - 45 секунди. Те текат от след края на въртенето на големия шнек.
Пример за зареждане 3 сек. Три секунди се върти големия шнек и спира. От момента на спирането му започват да текат 45 секунди. Изтичат и шнекът отново завърта 3 секунди. Така е с 5 сек. зареждане и с 10 сек. Знам, че аз съм подвел някои хора с паузата и цикъла, но така го бях разбрал и така съм го писал. Било е грешно [-o< . С моите зареждания от по 1.5, 3 и 4 сек грешката е малка, но с по-големи стойности за зарежданията става значителна.

Явно 57% е прекалено много дори за 5-секундно зареждане. За шнек с дебит 48 кг на час 5 секунди зареждане са много пелети за изгаряне. То не че няма да стане, но и според мен няма смисъл. Доближаваш лимита, а там се стига до способност на пелетите да се запалят бързо и да изгорят преди да бъдат избутани от следващите.
Цикъл е сбора от набор мероприятия.
В случая, подаване на боМбони 3 секунди, пауза 42 секунди, сичкото това при перфектно горене естествено = Цикъл 45 секунди.
Не е чак толкова сложно, както изглежда.
Анди, не мога да си спомня, дали с тебе спорихме по тоя въпрос или с някой друг, но накрая се съгласихме с тази версия. Някъде назад остана.
andy_forresite написа:
То се е видяло че гоним 900 стр, което е ужасно за всеки отворил темата да чете за грейко, но да подчертая, че или трябва да се каже "пауза", или "цикъл". И двете не съществуват. Причината е - зададената пауза от, в случая стандартната 45 секунди, е паузата, през която се зареждат бонбоните. В случая времето за зареждане няма значение. То може да е от всякакво, но каквото и да е то, винаги паузата е точно регламентирана - 45 секунди. Те текат от след края на въртенето на големия шнек.
Пример за зареждане 3 сек. Три секунди се върти големия шнек и спира. От момента на спирането му започват да текат 45 секунди. Изтичат и шнекът отново завърта 3 секунди. Така е с 5 сек. зареждане и с 10 сек. Знам, че аз съм подвел някои хора с паузата и цикъла, но така го бях разбрал и така съм го писал. Било е грешно [-o< . С моите зареждания от по 1.5, 3 и 4 сек грешката е малка, но с по-големи стойности за зарежданията става значителна.

Явно 57% е прекалено много дори за 5-секундно зареждане. За шнек с дебит 48 кг на час 5 секунди зареждане са много пелети за изгаряне. То не че няма да стане, но и според мен няма смисъл. Доближаваш лимита, а там се стига до способност на пелетите да се запалят бързо и да изгорят преди да бъдат избутани от следващите.
Много са страниците,но ако имаш желание за 10-15 дни се прочитат :rolleyes: . Този сезон ще купувам и аз горелка Грейко, и съм ги изчел всичките, много са полезни.
rangelov_hunter написа:
Много са страниците,но ако имаш желание за 10-15 дни се прочитат :rolleyes: . Този сезон ще купувам и аз горелка Грейко, и съм ги изчел всичките, много са полезни.
Зависи от зора. Понякога „Война и мир“ е по интересна за четене, друг път друго.
За година прочетох всички страници в подфорум отопление, като Библията.
После си направих ...''парното''.
Здрасти, Рангелов!
-penata- - специалист
andy_forresite написа:
Power 3 - 3.8 s/45 s/49%
Power 2 - 2.5 s/45 s/46%
Power 1 - 1.5 s/45 s/44%

Относно въздуха довечера ще опитам да кача клипче как гори на първа.
Целта ми на първа е спокоен пламък с ширината на горивната скара, който се извива дъгообразно нагоре с височина около 20 см. над пелетите и излизащ едни 10 см пред муцунката. Цветът на пламъка с пелетите в момента е само оранжев. Не може да стане жълт. Жълт е с другите пелети, които имам. Там пък оранжев не може да стане...
Направих тези настройки сега довечера ще го видя как е дали е посивял
-penata- написа:
andy_forresite написа:
Power 3 - 3.8 s/45 s/49%
Power 2 - 2.5 s/45 s/46%
Power 1 - 1.5 s/45 s/44%

Целта ми на първа е спокоен пламък с ширината на горивната скара, който се извива дъгообразно нагоре с височина около 20 см. над пелетите и излизащ едни 10 см пред муцунката. Цветът на пламъка с пелетите в момента е само оранжев. Не може да стане жълт. Жълт е с другите пелети, които имам. Там пък оранжев не може да стане...
Имаш ли данни за калоричността на пелетите?
-penata- - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
-penata- написа:
andy_forresite написа:
Power 3 - 3.8 s/45 s/49%
Power 2 - 2.5 s/45 s/46%
Power 1 - 1.5 s/45 s/44%

Нямам дани за калоричността
Virtex - майстор
andy_forresite написа:
То се е видяло че гоним 900 стр, което е ужасно за всеки отворил темата да чете за грейко, но да подчертая, че или трябва да се каже "пауза", или "цикъл".
Приемат се предложения какво може да се подобри за темата с тези 900 страници :-D Защото търсенето на информация в нея може да бъде леко затруднено понякога :).

Не съм тръгнал да чета всичко засега, но предполагам може да се изготви нещо като "полезна информация за..." и да се сложи в първото мнение. Но това ще бъде трудоемко.
-penata- - специалист
-penata- написа:
-penata- написа:
Анди вкарах тези настройки и изчаках около час вдигна 56-57градуса и не иска повече при зададени 63 гори на втора само
-penata- - специалист
-penata- написа:
-penata- написа:
Анди вкарах тези настройки и изчаках около час вдигна 56-57градуса и не иска повече при зададени 63 гори на втора само
Между другото имам термометър за димни газове показва 160градуса при 56-57градуса на котела като гори на втора степен

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: