Колеги възможно ли е да се монтира без жичен стаен термостат на екоспар камините и ако става кои марки ще препоръчате 
wpw написа:Попита защо камината прави така, а не как да го оправиш. За да модулира по темп на водата трябва да завишиш темп на стайния термостат, след това трябва да имаш достатъчно помещения да отопление, за да не достига за отрицателно време темп на водата или да я спънеш откъм пелети. Няма как някои оттук да знае как и какво топлиш. След това трябва да се има в предвид, че контролера на камината е направен за да топли помещения а не вода, това че някъде има такава възможност е друг въпрос. Логично е, че темп на стаята се вдига доста по-трудно от темп на водата, съответно и по-бавно пада. Затова е дадено възможност хистерзиса там да е по-голям. Пар 95 и 96 са горна и долна границана темп на вода но те мисля са до 7 или 10 гр. Това управление на камините (не само на екошпар) по темп на вода СПОРЕД МЕН идва от неграмотността на хората които идват да ти я пуснат и настроят първоначално и да ти вземат прословутите 100 лв. И пак казвам това е мое мнение, лошото е, че го наблюдавам на много места. Така че дали си в България или в Манхатън резултата ще е един и същи ако попаднеш на НЕкоректни дилъри на знания.marin_ks написа:Очаквах да прочета например: това зависи от параметър ...,като се промени нагоре става еди какво си, ако се намали влияе на ... , но забравих че живея в България...wpw написа:Здравейте.Защото така е настроена.......
Имам следния въпрос: Защо камината се изключва, а не минава в модулация при достигане на зададената температура на водата ? Продухването с вентилатора продължава до спадане на температурата на водата до 38 гр. и на изходящите газове 45 гр., след което се запалва отново сама.