Virtex написа:Ако заради едните субтитри чрез 'допълнителен софтуер' човек си докара вируси/spyware/гадости по РС-то и после хаби време за оправяне или губи информация (криптовируси) язък, че е "спестил" време от ръчно търсенеТи сериозен ли си като казваш че някой като търговеца зад BSplayer сам ще допусне в инсталационния си пакет(или по време на употребата му) вирус? Нали се сещаш колко бързо ще се разпространи новината в интернет и колко бързо ще умре въпросния продукт? Идеята на технологията е да бъде в полза и да улеснява живота на нас потребителите и автоматичното сваляне на субтитри е точно това. В днешно време да пипнеш вирус не е чак толкова лесно като едно време когато сульо и пульо пишеха тонове код само за да докажат какво могат. Аз от години съм без допълнителна защита освен вградената в ОС и нямам нито един загубен файл или изхабено процесорно време.При условие, че преди имаше 2 достатъчно добри сайтове за това.

Модерните вируси не идват директно с ехе-тата на програмите "като едно време". Не говоря, че като се инсталира примерно bsplayer директно се заразява машината.
Често с инсталацията на привидно безплатни програми се предлага допълнителен софтуер, които 'открива' вратата за злонамерени действия. Имайки предвид, че повечето целят да пускат реклами, оттам често идват проблемите. Те в момента има 'вируси', които като гледаш реклама копаят криптовалута благодарение на 'великите' възможности на javascript, та за превръщане на машината в бот какво остава.
Отделно ако системата не е обновявана (Update-ната) може дори чрез гледане на реклама в browser да се 'хване' нещо. Вариантите за стар/неподходящ browser или система са достатъчно много.
Темата е много дълга и не ми се пише толкова, защото все има невярващи как може да станат нещата