Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
KingLin - майстор
Virtex написа:
Ако заради едните субтитри чрез 'допълнителен софтуер' човек си докара вируси/spyware/гадости по РС-то и после хаби време за оправяне или губи информация (криптовируси) язък, че е "спестил" време от ръчно търсене :) При условие, че преди имаше 2 достатъчно добри сайтове за това.
Ти сериозен ли си като казваш че някой като търговеца зад BSplayer сам ще допусне в инсталационния си пакет(или по време на употребата му) вирус? Нали се сещаш колко бързо ще се разпространи новината в интернет и колко бързо ще умре въпросния продукт? Идеята на технологията е да бъде в полза и да улеснява живота на нас потребителите и автоматичното сваляне на субтитри е точно това. В днешно време да пипнеш вирус не е чак толкова лесно като едно време когато сульо и пульо пишеха тонове код само за да докажат какво могат. Аз от години съм без допълнителна защита освен вградената в ОС и нямам нито един загубен файл или изхабено процесорно време.
Virtex - майстор
Не съм следил какво е ставало с bsplayer, от "едно време" го считам за некадърна програма, за да си хабя времето с нея :)

Модерните вируси не идват директно с ехе-тата на програмите "като едно време". Не говоря, че като се инсталира примерно bsplayer директно се заразява машината.
Често с инсталацията на привидно безплатни програми се предлага допълнителен софтуер, които 'открива' вратата за злонамерени действия. Имайки предвид, че повечето целят да пускат реклами, оттам често идват проблемите. Те в момента има 'вируси', които като гледаш реклама копаят криптовалута благодарение на 'великите' възможности на javascript, та за превръщане на машината в бот какво остава.

Отделно ако системата не е обновявана (Update-ната) може дори чрез гледане на реклама в browser да се 'хване' нещо. Вариантите за стар/неподходящ browser или система са достатъчно много.

Темата е много дълга и не ми се пише толкова, защото все има невярващи как може да станат нещата :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Virtex написа:
:)
+1
gnt69 - майстор
Virtex написа:
Не съм следил какво е ставало с bsplayer, от "едно време" го считам за некадърна програма, за да си хабя времето с нея :)
Добре де сподели не пази само за себе си явно си спец. Коя е кадърната програма която да сваля субтитри на български автоматично.
Lisko - майстор
gnt69 написа:
Virtex написа:
Субтитри не ползвам и не знам. Ще проверя когато мога дали има такава функция.
Щото ние за субтитрите си спорим. :partyman:
Мх, спорим - пием си бирата и между другото избистряме кое как.
:partyman:
Virtex - майстор
gnt69 написа:
Добре де сподели не пази само за себе си явно си спец. Коя е кадърната програма която да сваля субтитри на български автоматично.
Както бях написал вече:
Virtex написа:
Субтитри не ползвам и не знам. Ще проверя когато мога дали има такава функция.
KingLin - майстор
Virtex написа:
Темата е много дълга и не ми се пише толкова, защото все има невярващи как може да станат нещата :)
Нещо се обърка ти. На мен няма нужда да ми обясняваш как, къде, кога влизат вируси. Върни се на първия въпрос и заглавието на темата. И после помисли как се обяснява и какви съвети се дават на хората които не са наясно.
n_a написа:
+1
Кака ти ако си наясно с нещата и само си ни тролвала ... :axe: пък извиненията че съм си помислил че си невежа по темата и съм се опитал да помогна ще ти ги поднеса ама друг път :razz:
Virtex - майстор
KingLin написа:
На мен няма нужда да ми обясняваш как, къде, кога влизат вируси.
Това не го пиша за теб, няма нужда да считаш, че всички пишат заради теб. Няма и да обяснявам защо частите от мнението са разделени с параграфи и какво значат, за да не считаш за нужно да отговаряш :)
KingLin - майстор
Може би искаше да кажеш абзац а не параграф... И пак се обърка. Моя израз беше фигуративен и не си направил смисловата връзка с второто изречение. И за да ти стане по-ясно ще перефразирам: за хора които не могат или не искат да научат дадена материя се опитвай просто и ясно да им даваш решение на проблема за който търсят помощ. Другото е перчене.

А да... Говоря конкретно на Virtex.

offtopic Тинки къде избяга или как му е новия ник някой да знае? :D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
KingLin написа:

Кака ти ако си наясно с нещата и само си ни тролвала ... :axe: пък извиненията че съм си помислил че си невежа по темата и съм се опитал да помогна ще ти ги поднеса ама друг път :razz:
Кака ти поиска именца на почистващи програмки. Езиците сами си ги разчесахте. А инак по темата съм и вежа и несведуща. Сиреч знам какво не знам и защо не го знам, но не е на въпрос тука и сега, мисля.

Тема "КомпУтурен въпрос :-)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: