• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 136
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
шоп - майстор
Полезно инфо.
Стана ми любопитно, защо се слага магнит на дъното? Предполагам силен неодимов магнит ще свърши работа.

Боян, прав си за бренера. Имам горелка с МАП газ, но за финни спойки не е удобна. С кислород и пропанбутан е по-лесно. От доста време се каня за такава покупка... май му дойде времето :)

Трябва ли да се промива компресора след източване на маслото и ако да - с какво?
Лятото в жегите ли е най-удачно да се сменя масло с идеята минимална въздушна влажност?

Ще имам още въпроси, когато вакумирам от типа с какво и до колко да загрея компресора с цел отделяне на влагата и т.н.

Като цяло притесненията са ми, че маслото силно смуче влага :!:
Фитилчо - майстор
Boyan написа:
шоп написа:
валкиса написа:
Дехидратацията после със стопляне и вакуум .
А киселинността ще я обере филтър-дехидратора . Само купи някакъв марков , антикиселинен .
Да добавя само един превантивен или информативен въпрос.

Ако един компресор/външно тяло е стояло незатапено доста време то се еповредило безвъзвратно,или със смяна на маслото и поставяне под вакуум и нагряване(имам достъп до автоклав) би било възможно да се върне към живот.
Благодаря
Фитилчо - майстор
шоп написа:

Ще имам още въпроси, когато вакумирам от типа с какво и до колко да загрея компресора с цел отделяне на влагата и т.н.
Ела , ще го пуснеме в автоклава под вакуум и нагряване на водна баня :razz: ако не намериш друг начин

И мен MAPP-а почва да ме дразни, първо заради скъпият консуматив , второ заради големината му и трето- в наклонено положение(хоризонтално и с главата надолу) почва да засмуква течна газ и пламъка се прецаква и къса нерви. Тия дни заварявах в изкоп медни тръби и ми скъса нервичките :lol:
Boyan - специалист
шоп написа:
Полезно инфо.
Стана ми любопитно, защо се слага магнит на дъното? Предполагам силен неодимов магнит ще свърши работа.

Боян, прав си за бренера. Имам горелка с МАП газ, но за финни спойки не е удобна. С кислород и пропанбутан е по-лесно. От доста време се каня за такава покупка... май му дойде времето :)

Трябва ли да се промива компресора след източване на маслото и ако да - с какво?
Лятото в жегите ли е най-удачно да се сменя масло с идеята минимална въздушна влажност?

Като цяло притесненията са ми, че маслото силно смуче влага :!:
За да задъри стружките да не стигнат до долният опорен лагер .
Долу картера на работил компресор е пълен със тях . Стоят си там и не пречат на нищо , ако не ги вдигне нещо от дъното .
За това и не се препоръчва да се обръщат с главата надолу, освен ако не е неизбежно като при моделите , които си помпят в корпуса .

Ако не мирише лощо , по-добре да не се промива . Като казвам мирис , повярвай ми няма да го сбъркаш . Може би е по-точно да се каже воня .
Промиването на работил компресор е опасно и трудно . Ще отделя специално 2-3 поста за него .
Това масло както каза събира много влага . Ама много . И лятото пак . Ето едно клипче от което се придобива представа . Майката му е яко вакуумиране .
https://www.youtube.com/watch?v=iCQ5PFtZJ0E
Boyan - специалист
Ето тук се вижда къде е лагера .
Прикачен файл:
s.jpg
Boyan - специалист
Фитилчо написа:
Boyan написа:
шоп написа:
Да добавя само един превантивен или информативен въпрос.

Ако един компресор/външно тяло е стояло незатапено доста време то се еповредило безвъзвратно,или със смяна на маслото и поставяне под вакуум и нагряване(имам достъп до автоклав) би било възможно да се върне към живот.
Благодаря
Щанса да е все още жив е голям . Струва си да се дехидратира и да се види дали става още .
Преди години бях управител на сервиза във фирма за употребявани японски климатици .
Идвали са не само отворени , но и нарочно пробити демонстративно , за да се вижда на митницата , че нямат фреон .
Поне 90% от тях оцеляваха .
Фитилчо - майстор
СУпер инфо. Просто, когато ги купих нямаше кой да ги размонтира и са изпуснали всичко в атмосферата. Така са си при мен, не са местени, чакат си реда. Дайкини са 12.7 и 7.3 киловата на отопление. Дано не са заминали. :wink:

Благодаря за инфото, Боян.
Boyan - специалист
Фитилчо написа:
СУпер инфо. Просто, когато ги купих нямаше кой да ги размонтира и са изпуснали всичко в атмосферата. Така са си при мен, не са местени, чакат си реда. Дайкини са 12.7 и 7.3 киловата на отопление. Дано не са заминали. :wink:

Благодаря за инфото, Боян.
Сега прочетох , че си ги държите вътре в къщата . Най вероятно са си наред .
Все пак затворете ги , когато се сетите , докато дойде време за дехидратация .
По възможност по скоро .
Фитилчо - майстор
Инчови са щуцерите, но ще се опитам да ги затапя. Като временно решение , предполагам медна тръба с тапа на Мек припои Росол би било ок? После ще я отвия от щуцера и ще я изхвърля.

Иначе предполагам че по някое време ще свършат в тази тема като гледам как се развиват цените и качеството на пелетите :wink:
Boyan - специалист
Фитилчо написа:
Инчови са щуцерите, но ще се опитам да ги затапя. Като временно решение , предполагам медна тръба с тапа на Мек припои Росол би било ок? После ще я отвия от щуцера и ще я изхвърля.
Идеално решение !
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 136

Тема "Термопомпи Вода-Вода - всеки може да си направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: