• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 101
Нека намерим най-тънките цени.
iliya_i - майстор
Да, ама тази "иновативна" технология има едим много сериозен недостатък:
Батерията поддържа що-годе постоянно напрежение, за разлика от кондензатова, чието напрежение спада много бързо при разреждане.
Да не се налага да се зарежда след всеки винт.

Понеже 1F = 1C/1V.
По спецификация имаме 4.6V, 2.8A заряден ток / 60 секунди.
1А = 1C/1sec.
Капацитета който се зарежда в кондензатора = (2.8А * 60 sec) / 4.6V = 15.85 F,
та от тези 320F, реално се ползват едни 5%.
Никъде в спецификациите не дават времето за разряд, ама ако двигателят е примерно 25W, тези 5% ще ги разреди за около 15 секунди.
Virtex - майстор
Ако наистина вътре има 320F супер кондензатор то ще е на далавера да се купуват такива неща само заради тях вътре :-D :-D

Иначе iliya_i го е казал добре със сметките.
falosa - напреднал
iliya_i написа:
Да, ама тази "иновативна" технология има едим много сериозен недостатък:
Батерията поддържа що-годе постоянно напрежение, за разлика от кондензатова, чието напрежение спада много бързо при разреждане.
Да не се налага да се зарежда след всеки винт.

Понеже 1F = 1C/1V.
1А = 1C/1sec.
Никъде в спецификациите не дават времето за разряд, ама ако двигателят е примерно 25W, тези 5% ще ги разреди за около 15 секунди.
Тези 15 секунди няма да издържи и на празен ход....под товар...само ще опита да завърти. :partyman:
brick - специалист
Вероятно в ръководството има грешка и 2,8 А е консумирания ток от зарядното (съвсем нормална стойност), а не зарядния ток на кондензатора... Тогава всичко си идва на място.
iliya_i - майстор
brick написа:
Вероятно в ръководството има грешка и 2,8 А е консумирания ток от зарядното (съвсем нормална стойност), а не зарядния ток на кондензатора... Тогава всичко си идва на място.
Няма грешка. Консумираната мощност от зарядното е 85W, а не 600W.
cholev - майстор
220в * 2.8а = 600вата- ц. Зарядно 85вата - изход 4.6волта 2.8А = 4,6х2,8=12вата
12в винтоверт. Зарядно 38вата изход 12.6волта, 2.3 А- 12,6х2,3=29вата- разлика четвърт
Виждаме, че на 12в винтоверта вход изход като мощност почти съвпадат. А при тоз' уред разлика 7 пъти.

2 думи за колонната бормашина. Кефи. Точна, няма усуквания, няма биене, няма луфтове, работната маса стои стабилно, шум приемлив. Днес тествах след празниците. Доволен съм.
Съвети. Капак плътно до долу с натиск и тогава стягане иначе може да има резонанс. При фиксиране на работна маса. притискаме или надолу или нагоре и стягаме- в противен случай при стягане може да се измести масата в някоя посока, Менгемето с двата болта може да стегнеме и само на ръка (болтовете) не се измества
tntcom - специалист
iliya_i написа:
.....Да не се налага да се зарежда след всеки винт.

Понеже 1F = 1C/1V.
1А = 1C/1sec.
та от тези 320F, реално се ползват едни 5%.....
Нещо не мие яснa твойта формула. Сметки за този с 4те приставки, че ме обърка с тези сметки.
С 1 елемент колко Ампера ще се заредят.
Зарежда изход: (5.5V * 1.7A) / 3600s = :?:
plamen6703 - майстор
cholev написа:
Точна, няма усуквания, няма биене, няма луфтове, работната маса стои стабилно, шум приемлив. Днес тествах след празниците.
Пак Алиса в страната на чудесата :-D
Да не съм си дал парите за такава машина /2016 год./, да ме убеждаваш за съветска власт!
Нито може да става дума за прецизност, нито е без луфтове, нито е стабилна работната маса :-D
Върши ми работа, но на нея нито гоня прецизност, нито стабилност, нито съм на норма като пробивам нещо! :partyman:
ESPACE - майстор
iliya_i написа:
Нещо не ти смята вярно "елка"-та. (2.8А * 60 sec) / 4.6V = 36,5 F
Мен друго не ми се връзва. Два ултракондензатора с такъв капацитет са около 30мм диаметър и 60мм дължина всеки. Няма как да са ги събрали. Вярно че говореха за пробив и псевдокондензатори с графен с доста малки размери, но тогава цената не се получава. Кога ще ги пускат да си взема един и да го отворя :)
Virtex - майстор
Надявам се или ти или cholev ще има смелостта да направи това и да покажете снимки после :)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 101

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: