Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
cekop написа:
Не дагаси, а да я вкарам в суспенд. Да със стрелките рагулирам горната граница пимерно 70*, тогава на 70* влиза в изчакване и като падне на 69* тръгва. Тази Т 69* искам да намаля ако може.
Можеш да ги намалиш със стрелка надолу. Ако намалиш температурата на котела на 60 градуса да влиза в изчакване и като падне на 59 да тръгва.
maistora1965 - специалист
cekop написа:
maistora1965 написа:
Горелката няма опция при колко градуса да пали и при колко да гаси има опция да поддържа зададена температура в котела.С една дума със стрелките нагоре и надолу и настроиваш температурата която искаш да поддържа в котела.Примерно задаваш 65 градуса и тя ги поддържа но ти гарантирам че не можеш да я накараш да изгасне на 70 градуса и да запали като температурата падне на 60 градуса.Така че си прецени каква температура на водата ти е наи подходяща задаи я и после само сипваи пелети и :drinkers: .Дано си ме разбрал :-D
Не дагаси, а да я вкарам в суспенд. Да със стрелките рагулирам горната граница пимерно 70*, тогава на 70* влиза в изчакване и като падне на 69* тръгва. Тази Т 69* искам да намаля ако може.
Разбирам те но за съжаление и това не може , това се прави от настроиките там където пише 10/5/0 това са ти градусите при които горелката сваля степените или ги вдига от 3 на 2 и на 1.Нулата в случая е първата степе н което значи че ако си задал 60 градуса и горелката вдигне 61 влиза в изчакванеи пали като падне на 59 градуса.Ти както искаш трябва тази 0 да я направиш на 10 което означава че ако си настроил гарелката на 60 градуса тя ще влезе в изчакване на71 градуса и ще запали на 49 кето обезмисля всичко.
Rumen72 - специалист
maistora1965 написа:
cekop написа:
maistora1965 написа:
Горелката няма опция при колко градуса да пали и при колко да гаси има опция да поддържа зададена температура в котела.С една дума със стрелките нагоре и надолу и настроиваш температурата която искаш да поддържа в котела.Примерно задаваш 65 градуса и тя ги поддържа но ти гарантирам че не можеш да я накараш да изгасне на 70 градуса и да запали като температурата падне на 60 градуса.Така че си прецени каква температура на водата ти е наи подходяща задаи я и после само сипваи пелети и :drinkers: .Дано си ме разбрал :-D
Разбирам те но за съжаление и това не може , това се прави от настроиките там където пише 10/5/0 това са ти градусите при които горелката сваля степените или ги вдига от 3 на 2 и на 1.Нулата в случая е първата степе н което значи че ако си задал 60 градуса и горелката вдигне 61 влиза в изчакванеи пали като падне на 59 градуса.Ти както искаш трябва тази 0 да я направиш на 10 което означава че ако си настроил гарелката на 60 грандуса тя ще влезе в изчакване на71 градуса и ще запали на 49 кето обезмисля всичко.
Абе сичко може, сега човакът иска така, значи отиваш и си купуваш електронен терморегулатор с настройка на хистерезиза, датчика за температура го лепиш на водната риза и изпълнителната част- сухият незахранен контакт го връзваш на мястото на управлението за стаен термостат. Като падне температурата, теморегулотора прави щрак и стартира горелката, като достигне заданито пак прави щрак и спира или вкарва в суспенд горелката, когато температурата падне под зададената плюс зададеният хистерезис, пак щрак и стартира горелката. И има регулатори на които може да се задава хистерезиса отгоре и отдолу от зададената температура. Успехи.
kmeta1982 - напреднал
cekop написа:
С термоглави съм и със срвнително добра изолация, топля 110 м/ кв. засега без бойлер с панелни радиатори. На мен суспенда ми харесва, в смисъл прави Т и чака после тръгва без запалка и първоначално пълнене, но нали казват, че панелните радиатори могат да топлят на по- ниска Т та, затова се опитвам да я сваля между 60* и 70*. Може аз да се филмирам. На денонощие без интервали горя 15 кг. Слънчогледови, което е супер, ама нали съм българин....
Първо наистина не знам какво повече искаш откъм разход 15кг. Второ много ми е интересно как го постигаш, като минимума на горелката е 1кг/час, а при теб се получава 0,625кг/час... :?
kalin72 - майстор
kmeta1982 написа:
Първо наистина не знам какво повече искаш откъм разход 15кг. Второ много ми е интересно как го постигаш, като минимума на горелката е 1кг/час, а при теб се получава 0,625кг/час... :?
Ами много лесно, мисля си, просто горелката му не работи 24 часа непрекъснато :)
kmeta1982 - напреднал
kalin72 написа:
kmeta1982 написа:
Ами много лесно, мисля си, просто горелката му не работи 24 часа непрекъснато :)
Но той казва на денонощие без интервали...
markoscbr - специалист
разбира се че не работи 24ч,а и погледнете времето на вън , и моя котел за 10 часа от24 е изгорил 20кг люспа
kalin72 - майстор
Той може да казва каквото си иска, само че на практика няма как да стане неговото. И оттам много хора си правят прибързани изводи.
cekop - специалист
Пъървите три правила за икономия на Филматопло нали ги помните. Горелката не е изключвана от три седмици, когато я монтираха. Изчетох цялата тема и си я настройвах докато чета. Та затова ми е въпроса, ако работи на по- ниска Температура и прави паузи на суспенд дали е възможно още.
В къщата още не се живее и бойлера не е включен към котела, все неща, важни за разхода, затова немисля, че нещо фрапиращо. Радиаторите са с термоглави и като си направят 21-22 градуса и горелката е в суспенд, товаи е ражима.
markoscbr - специалист
Колега дали изгаряш по10,20,30кг не ни интересува защото парите си ги даваш ти ,съспенда не е решение по добре да не влиза разбирам в това топло време,по добре да увеличиш минутите за подаване за да не влиза често .Грейко е стоманен котел а стоманените котли искат висока температура иначе конденз и ще се пробие за кратко време.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: