jolobg написа:смятам че за да могат такива като мен (лутащи се между марките горелки и системи с нежни, златни, горещи и пр. имена) да направят своя информиран (сериозен съм) избор, трябва всеки, който дава общия разход да даде (по възможност) и:Един template, който може да бъде използван по горната схема е :
1. Производителност на топлинния източник (kw*кпд)
2. Калоричност на използваните пелети (по етикета+собствена оценка с колко са я "кръстили" производителите).
3. Основни елементи на системата (обем загрявана течност, управление/рег. на темп., буфер, бойлер, други).
4. Периодичност на отопление и ползване на БГВ (ако например, човека си има мандра, ще му трябва доста гореща вода).
... особено важно спорем мен, което не си спомням да съм видял написано (ако съм го пропуснал, моля за извинение):
5. Изчислени топлинни загуби на отопляемите помещения, при средната външна темп. за отчетния период.
Нека повече разбиращите да ме поправят и допълнят, за да е наистина полезно това, което се пише за разхода (на пелети, за виното показателите за анализ и оценка са други)
Код: Избери всички
[b]1. Производителност на топлинния източник:[/b]
[b]2. Калоричност на използваните пелети:[/b]
[b]3. Основни елементи на системата :[/b]
[b]4. Периодичност на отопление и ползване на БГВ[/b]
[b]5. Изчислени топлинни загуби на отопляемите помещения[/b]
Това е предложение на базата на друга тема, която има предложен формат за писане. Не твърдя, че по-горното е изчерпателно, може да добавите и вие ако имате желание.
andy_forresite написа:Без това меркурий след малко става ретрограден и ще повлияе на сметките логаритъмЧувството ми за хумор още не се е събудило, а горе-долу беше пребито зверски от срещата с държавната администрация, та това по-горе го написах без лоши чувства за новата тема

Предложението на jolobg е полезно за следене на една идея по-точно показания. Може да се направи отделна тема ако имате желание само с техническите данни за полезност, а тази да си върви както досега. Просто защото си е доста обширна и следенето на реалните показания наистина става трудно.
Иначе темата си е без промяна, без помощ от пишещите надали ще се правят промени/нови теми и т.н.