На какви пари си намирате маркуч 100м подходящ за аспирация ? Чудя се как да подвържа 5 машинки към два аспиратора, настолна фреза , два настолни циркуляра, един потапящ и една абрихт/щрайхмус. четирите имат извод 100 , петата - не съм сигурен , не съм я мерил , но не е 100мм . Искам да не прехвърлям всеки път маркучите . Мога да взема още една малка аспирация ако трябва , но "превключването" не съм го мислил точно как да стане, не искам да откривам топлата вода . Мислех си за дългите прави участъци да пусна ПВЦ канални тръби под тавана на гаража и оттам да висят маркучите за съответната машина. Те пък са на 110 , ще трябва да измисля преходи. Или да си купя полиуретанов маркуч 100 мм колкото ми трябва , да върви по земята и да се разклоняват към съответната машинка. Как е добре да направя "превключването" ? Бях гледал едни клипчета , с някакво парче ламинат/ ламарина и други се пъха в прорязана тръба и така се "запушва" машината която в този момент не се ползва, но много паянтово ми се видя и с големи пропуски...
ПВЦ тръбите няма ли да се наелектризират много ако се използват за аспирация?
Тук продават хубави маркучи, но са малко скъпички:
http://at.feldershop.com/en/Extraction/ ... -H-SE.html