• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко за дърводелството
пишман_майстор - майстор
На какви пари си намирате маркуч 100м подходящ за аспирация ? Чудя се как да подвържа 5 машинки към два аспиратора, настолна фреза , два настолни циркуляра, един потапящ и една абрихт/щрайхмус. четирите имат извод 100 , петата - не съм сигурен , не съм я мерил , но не е 100мм . Искам да не прехвърлям всеки път маркучите . Мога да взема още една малка аспирация ако трябва , но "превключването" не съм го мислил точно как да стане, не искам да откривам топлата вода . Мислех си за дългите прави участъци да пусна ПВЦ канални тръби под тавана на гаража и оттам да висят маркучите за съответната машина. Те пък са на 110 , ще трябва да измисля преходи. Или да си купя полиуретанов маркуч 100 мм колкото ми трябва , да върви по земята и да се разклоняват към съответната машинка. Как е добре да направя "превключването" ? Бях гледал едни клипчета , с някакво парче ламинат/ ламарина и други се пъха в прорязана тръба и така се "запушва" машината която в този момент не се ползва, но много паянтово ми се видя и с големи пропуски...
sbh - специалист
ПВЦ тръбите няма ли да се наелектризират много ако се използват за аспирация?
Тук продават хубави маркучи, но са малко скъпички:

http://at.feldershop.com/en/Extraction/ ... -H-SE.html
пишман_майстор - майстор
Намерих една обява в базара https://bazar.bg/obiava-5895483/markuch ... ouloviteli . Ще се обадя да питам за цени. По-големия ми зор е как да подвържа и да "превключвам" м/у отделните машини прахоулавянето...
nikolson - майстор
О-о-о, много пари тия. https://stabilagro.com/pvc-markuchi/pvc ... vc-spirala
http://eshop.gardenia-antana.com/index. ... uct_id=218
Има такива във фирмите, които инсталират пелетни котли. Повече от 15 лв/м да не си дал. В Рулъндс има за тия пари с много други работи.
PIP - майстор
Лятото правих аспирация и меките тръби ги купувах от sabilagro. Отначало и аз мислех, че са скъпи, но като се има предвид, че някои от тях ги местя често си заслужава, защото са много здрави. Магистралните и клапите ги поръчвах метални от друго място в София, но нямам линк, препоръчаха ми ги от фелдер бг. Ако ползваш плстмасови трябва да им сложиш метална жица от вътре и от вън за статичното електричество.
mavryt4o - майстор
Погледни тръбите за кабелополагане.Късите тръби 5-6 метровите има са корави.Имат други по-гъвкави но бяха на кангали от тях ако си намериш на метър да си купиш ще ти свършат табота цената беше повече от апетитна.Има много клипчета от нета за клапите щом си дърводелец ще се справиш.
пишман_майстор - майстор
Мерси колеги. Това с жицата в тръбата ще го имам в предвид . Чакам мейл от една фирма за цени на маркучи. Намерих и една фирма ( по-скоро занаятчия ) който прави кюнци , ще попитам и там дали няма ми направи тръби на 100мм . Както и Y разклонения с клапи . Идеята ми е да ги направя по подобие на клапите по пернишките печки . Само застопоряването им ще видя как да го измисля
mavryt4o написа:
щом си дърводелец ще се справиш.

Ех , де да бях :) Дърводелец е силна дума за мен , по-скоро си правя пчелните сандъци при мен, някоя и друга дреболия и те така. Любител съм колега . Но обичам работата с дърво.
А м/у другото маркучите от обявата в базара ( линка съм го дал по-горе ) . Цената за 100мм е 150 лв за 10 метра.
Последна промяна от пишман_майстор на пон мар 26, 2018 7:39 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
пишман_майстор написа:
..Идеята ми е да ги направя по подобие на клапите по пернишките печки . ...
Недей! Правих си такива, но не съм доволен и ако някой ден ми остане време - ще ги преправям. Задържат талаш и не уплътняват като другите.
пишман_майстор - майстор
Благодаря за предупреждението. Наистина има резон в съвета. Някое клипче с нещо сполучливо да ме насочиш?
И аз бих искал да видя някое клипче
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Прахоулавяне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: