gnt69 написа:.....И пелетите са слънчогледови от 150 лева ли.Сори бели,белинички дъб и бук, пепелта сивкаво бяла

gnt69 написа:.....И пелетите са слънчогледови от 150 лева ли.Сори бели,белинички дъб и бук, пепелта сивкаво бяла
gnt69 написа:Всички горелки горят пелети но не всички слънчогледови.Защо ми е да горя слънчогледови
crez написа:...Защо ми е да горя слънчогледовиПробвал ли си да гориш слънчогледови?Правил ли си сметката че Ккал които получаваш от тях и тези от дъб и бук е доста различна. Така че в крайна сметка на цена излиза толкоз. Тези са компромис...
tihomir123 написа:Изобщо няма никаква разлика в разхода дали гориш слънчогледови или дървесни, при мен проверено 100%. Само къде слънчогледовите са 200, а дървесните 350 лв.Ето тук вече има разликаТова ще да е ЕДИНСТВЕНОТО изключение, което потвърждава правилото, че не е вярно. Само сметни колко пепел има в слънчогледовите пелети, и веднага е ясно, че калоричността им е по-малка, според мен 2 чувала истински пелети=3 чувала слънчогледов скрап.в цената!!!!!
Evgeniy написа:Аз не горя слънчогедови пелети, макар, че от тях бях много доволен.Давай го тоз капан, че пустата пепел са структурира като персийски килим, по стените на котела.
Едиствената причина е лентяйство. Не ми се чисти всеки ден пепелник и веднъж на седмица котел.
Слънчогледовата пепел е структурирана като снежинки и малко пепел заема много обем.
Сега с керамичен капан (две плочи на зигзаг) много малко пепел отива нагоре. Не знам дали ще е капан и за слънчогледовите леки прашинки.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: